Pa, čim posjetite službenu stranicu ovog proizvoda – sve vam je jasno. Ovo je, naime, zvučnik koji je u cijelosti modularan. Sad, ovo ne znači da iz prijenosnog zvučnika možete napraviti najbolje kućno kino, već da ćete sve njegove komponente moći s vremenom mijenjati. Zamislite, recimo, da za godinu dana izađe novi driver za zvučnik… ili kvalitetnije napajanje koje troši manje energije. Ili kućište – recimo da vam izvorni oblik zvučnika možda nije sjeo. Svaku komponentu moguće je kupiti zasebno.

Ovo dodatno pojednostavljuje stvari kod očiglednih kvarova. Krepala je komponenta? Nema problema, kupite novu i sve ponovno radi. Prije no što impulzivno posegnete za novčanikom i krenete ekran gađati kovanicama i kreditnim karticama, naglasimo da se ovdje radi o projektu koji je trenutno u stadiju razvoja. Naime, Decibel bi, ako sve prođe kako spada, uskoro trebao pojaviti na popularnim stranicama za javno financiranje. Ovo ‘uskoro’ valja uzeti s rezervom obzirom da službena Facebook stranica projekta Module koji stoji iza Decibela najavljivala pokretanje kampanje za javno financiranje na datum 1. ožujka, nakon čega je – utihnula.

Bilo kako bilo, ovaj inovativni pristup dizajnu proizvoda već je jednom isproban pri izradi modularnog smartfona, no ovog puta čini nam se kako bi cijela stvar mogla i funkcionirati. Ako stvarno ništa drugo – Decibel izgleda stvarno lijepo.

Decibel

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.