Movado Connect je ime ručnog sata na uvodnoj slici: riječ je o prvom Android uređaju i prvom „pametnom“ satu koji stiže (ove jeseni) iz američke tvrtke Movado. Ako vam izgleda poznato, nije ni čudo: Connect u potpunosti slijedi dizajnersku filozofiju koja je proslavila tvrtku. To znači da se zaslon prostire od ruba do ruba, bez okvira. Tako nešto bilo bi nemoguće – ili barem vraški teško – postići sa starom generacijom Android Weara, ali s 2.0 se i to može.

Movado Connect, koji ove jeseni stiže na američko tržište po cijeni od 495 $ naviše, podržava sve ključne osobine nove „nosive“ verzije Androida: plaćanje preko Android Paya, raspitivanje preko Google Assistanta, vježbanje uz Google Fit i Health… Sat će imati više od stotinu lica – a svaka od njih je zapravo replika nekog klasičnog Movado dizajna.

Prije nego što izda sat s vlastitim potpisom, prestižni Movado će ljetos na tržište izbaciti e-satove za modne brendove. Hugo Boss Touch će za 395 dolara nuditi kućište od nehrđajućeg čelika presvučeno ioniziranim ugljikom – ali bez NFC-a, pa se neće moći koristiti za plaćanje. Isto vrijedi i za jeftiniji (299 $) Tommy Hilfiger neobičnog imena TH24/7You – engleski mediji su ga već s užitkom ismijali.

Misfit Vapor

Međutim, Movado nije jedini koji će krenuti u masovnu proizvodnju e-satova temeljenih na Android Wearu 2.0 za razne brenedove: grupacija Fossil je najavila kako će ove godine izdati više od 300 (tri stotine) takvih uređaja, i to pod 14 svojih brendova. Među njima su Diesel, Emporio Armani (za oba brenda bit će to e-prvijenci), Michael Kors… Prvi će se na tržištu pojaviti Misfit Vapor, krajem ljeta, a ponudit će brojač otkucaja srca, GPS, MP3 player i otpornost na zarone do dubine od pet atmosfera. Slijede dva Fossila pod vlastitim brendom: Q Venture i Q Explorist koji se predstavljaju kao znatno obdareniji mogućnosti a tanji od ranijih tvrtkinih e-satova.

Fossil

Do kraja godine izaći će i mnoštvo „hibridnih smatwatch uređaja“ – kako Fossil naziva e-satove s nepotpunim setom „pametnih“ mogućnosti, ali zato manje glomaznih. Nudit će ih, između ostalih, DKNY, Armani Exchange, Diesel, Skagen…

montblanc summit

Osim Tag Heuera, o čemu smo već pisali, svoj prvi „pametni“ ručni sat prošlog je tjedna predstavio još jedan „klasični“ proizvođač: Montblanc. Njihov Montblanc Summit također „vrti“ Android Wear 2.0. Moći će se kupiti od svibnja, za peteroznamenkaste svote u eurima, a nudit će bogate mogućnosti prilagodbe (više od 300 varijanti!) ispod stakla od zakrivljenog safira iznad 1,39″ AMOLED-a razlučivosti 400*400. Zanimljivo, neće imati ni NFC ni GPS – sve kako bi mu baterija izdržala cijeli dan bez punjenja.

Baselworld traje do 30. ožujka.

Baselworld

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.