Ubuduće, kada krenete surfati Instagramom neke će teme biti zamagljene, a to će se dogoditi nakon što Instagram blagoslovi prijavu koju je poslao neki drugi korisnik. To također znači da sam servis u suradnji s korisnicima formira neku vrstu konsenzusa oko pitanja što je za svakoga, a što ne.

Nakon čitanja cijele objave samo možemo reći da se jedino nadamo da svi imamo otprilike iste standarde o provokativnosti sadržaja. Naravno, zamagljeni sadržaj moći ćete pregledati jednostavnim ‘tapom’ na sliku, ali ćete svejedno dobiti upozorenje da se radi o osjetljivom sadržaju.

Što se onda računa pod ‘osjetljivim sadržajem’? Eksplicitni i nasilni sadržaj poput postova koji se bave zlostavljanjem životinja ili humanitarnim krizama. Posjetitelji koji objave ovaj sadržaj neće znati jesu li njihove slike prekrivene maglicom za osjetljive sve dok to ne provjere unutar svoga profila.

Zamagljivanje osjetljivog sadržaja korak je u pravome smjeru, pogotovo uzmemo li u obzir da u tome sudjeluje zajednica. Ako, kao što to obično biva, ovaj sustav blokiranja bude zlorabljen, žalosno je što će Instagram zbog greške dobiti po prstima. Uostalom, ako vam treba primjer delikatnog pitanja ‘neprihvatljivog sadržaja’ samo bacite pogled na YouTube i njihove muke s novim sustavom restricted mode.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.