Dugo iščekivani Samsung Galaxy S8 i S8+ pompozno su lansirani i nagovijestili da prolaze muke za Samsung nakon katastrofalne lanjske godine uz probleme s modelom Note 7.

Kao što se i očekivalo, Samsung je promijenio dimenzije svog najjačeg modela, prateći Sony u boljem iskorištavanju površine zaslona. Galaxy S8 je sada veći, ali ne toliko u dimenziji koliko u širem prostoru za ekran. Omjer slike sada je 18.5:9 (kod Sonyja je 18:9).

„Samsung Galaxy S8 i S8+ uvode novo doba dizajna pametnih telefona i fantastične nove usluge, otvarajući nove načine na koje se može iskusiti svijet“, izjavio je DJ Koh, predsjednik poslovanja mobilnih komunikacija tvrtke Samsung, te dodao kako „Galaxy S8 i S8+ predstavljaju ostvarenje našeg zavjeta vraćanju povjerenja naših korisnika“.

foto: Samsung

Novi zaslon prozvali su beskrajnim jer nema više tipki ni oštrih kutova. Veličine je 5,8″ u osnovnoj verziji (S8) odnosno 6,2″ u verziji Galaxy S8+.

Kompaktni dizajn Galaxy S8 uređaja omogućava jednostavno korištenje samo jednom rukom, dok Corning Gorilla Glass 5 s prednje i stražnje strane osigurava izdržljivost i završnu obradu vrhunske kvalitete.

Galaxy S8 i S8+ su opremljeni naprednom prednjom kamerom od 8 megapiksela, f1.7, sa Smart autofokusom i stražnjom od 12MP, f1.7, s tehnologijom Dual Pixel za najbolje fotografije snimljene pri slabom svjetlu, uz anti-blur tehnologiju te poboljšanu obradu slike.

Tu je i 10 nm čipset koji podržava gigabitnu LTE i gigabitnu WiFi povezivost, uz podršku za brzinu preuzimanja datoteka do 1 Gbps (gigabita u sekundi).

foto: digitalno.hr

Samsung se pohvalio da su to prvi mobilni uređaji na svijetu kojima je dodijeljen certifikat MOBILE HDR PREMIUM udruženja UHD Alliance: Galaxy S8 i S8+ omogućavaju korisnicima da prilikom gledanja svojih omiljenih video sadržaja vide naročito živopisne boje i kontraste.

Ljubiteljima igara Galaxy S8 i S8+ obećavaju novu razinu gaming iskustva uz moćnu grafičku tehnologiju, kao i Game Pack, koji nudi najpopularnije igraće naslove.

Napredni paket mobilne sigurnosti Samsung Knox obogaćen je i čitačem šarenice oka i prepoznavanjem lica. A nije potrebno svaki put mobitel približavati oku, nego će vas mobitel prepoznati čim ga pogledate.

Posebno je hvaljen novitet Bixby, osobni voice command pomoćnik koji predviđa navike korisnika.

foto: digitalno.hr

Galaxy S8 i S8+, koje smo isprobali na predstavljanju u Londonu, doista izgledaju impresivno i po specifikacijama obećavaju povratak slave Samsungu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će korisnici iskoristiti AI pomoćnika Bixbyja. Na prvi se pogled Bixby čini kao kompletnije i korisnije rješenje od Sirija ili Google Assistanta, premda ostavlja dojam da je riječ o nadogradnji već dobro poznatog paketa Google Now kojeg fanovi Googlea jako vole.

foto: digitalno.hr

Samsung Galaxy S8 (+) već je dostupan za prednarudžbu – a tko to učini, može računati na isporuku od 21. travnja. Početak službene prodaje tempiran je za tjedan dana kasnije: od 28. travnja. Cijena nije objavljena.

Samsung Galaxy S8
foto: Samsung

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.