Facebookov popularni chat servis Messenger ima nova zanimljivu uslugu. Od sada unutar chata možete dijeliti i vašu trenutnu lokaciju. Ova nova mogućnost dostupna je globalno i funkcionira i na iOS i na Android uređajima.

„Dijeljenje lokacije testiramo već neko vrijeme. Korisnici nam kažu da im je to korisna usluga kada se koordiniraju s prijateljima. Tako jednostavno daju do znanja gdje su i koliko im treba do susreta”, stoji u službenoj objavi Facebooka prilikom lansiranja usluge.

Lokacija se može podijeliti i unutar direktnog chata s jednom osobom, ili pak u grupnom chatu.

Najbolje je stvar jednostavno korištenje ove usluge. Na iOS sustavima dodirnite ikonu lokacija ili kliknite na ikonu More i potom izaberite kategoriju lokacije. Vidjet ćete mapu vaše trenutne lokacije i mogućnost dijeljenja. Nakon što podijelite lokaciju ona će drugoj strani biti vidljiva sljedećih 60 minuta. Možete i pratiti koliko dugo treba do druge osobe s kojom dijelite lokaciju, a vrijeme dolaska vidjet će i ta osoba.

Korisnik koji je pokrenuo dijeljenje lokacije može u bilo kojem trenutku zaustaviti podjelu. Za tu opciju potrebno je samo stisnuti naredbu “Zaustavi dijeljenje/Stop sharing”.

Za orijentir tu je i sat koji odobrava koliko će još lokacija biti podijeljena.

Android korisnici uslugu pokreću preko lokacijske ikone ili također izabiranjem lokacija na kategoriji More. Dalje je proces isti kao i na iOS-u.

Moguće je podijeliti i statično mjesto na mapi. Na primjer, ako želite prijatelju poslati mjesto susreta, možete zadati lokaciju i potom podijeliti taj podatak. U tom slučaju umjesto da odmah kliknete na dijeljenje lokacije prvo birate mjesto gdje ćete staviti crveni pin, što možete učiniti kroz tražilicu unosom adrese ili ručno pomicanjem pina.

Obzirom na veliku popularnost Messengera, vjerujemo da će i ova usluga biti vrlo korištena.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.