Digitalno doba donijelo je mnoge promjene i u traženju ljubavi. No, jedno je biti za računalom ili mobitelom i uspoređivati zajedničke interese, a drugo upoznavanje uživo. No, ako niste najbolji u flertanju, sada ima gadget i za to. Četvero studenata s Kraljevske umjetničke akademije u Londonu kreiralo je Ripple – uređaj koji bi trebao olakšati upoznavanje novih ljudi.

Ripple nije nalik nikakvoj aplikaciji, mobitelu ili klasičnoj kameri. Ovaj pomalo bizarni uređaj kao da stiže iz futurističkih filmova. Ripple je skup senzora i kamera postavljenih na cijelom nizu žica koje izgledaju poput krakova hobotnice. Ili poput božićnog drvca s lampicama na vašim leđima.

Zamišljeno je da Ripple snima okolinu i prati kako drugi prolaznici reagiraju na korisnika. Ako se netko nasmiješi i zainteresirano zagleda, Ripple će to odmah prijaviti korisniku. I to ne notifikacijom na smartfon, nego blagim trncima po leđima i pomicanjem „perja“. Doslovce će vas netko protrnuti pogledom.

Ripple

Ako pak niste ni pratili tko vas gleda, ili u gužvi niste sigurno kome se to sviđate, Ripple će vam pomoći tako što ćete osjetiti tapšanje po prsima kada se usmjerite na pravu osobu.

Uređaj je trenutno u fazi razvoja, a za sada postoje dva prototipa. Jedan je kreiran koristeći većinom 3D printane dijelove, a drugi je sklopljen od žica koje se mogu savijati i miješane plastike. Zasad nije poznato koliko bi potrošačka verzija uređaja mogla stajati niti kada bi mogao doći na tržište.

Ovo je hrabar i zanimljiv primjer društvenog iskoraka. Iako je teško zamisliti da bi mogao zaživjeti na ulicama u redovnoj upotrebi…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.