Gotovo 90 dana treba da bi film postao dostupan online nakon što je krenuo igrati po kino dvoranama. No, to bi se uskoro moglo promijeniti. Wall Street Journal je ovih dana otkrio da se holivudski studiji pripremaju na promjenu strategije.

Tako WSJ piše da se radi na tome da se filmovi puštaju na online servisima već 45 dana nakon kino premijera.

Odluka se pripisuje reakciji na sve veću popularnost streaming servisa poput Netflixa ili Hulua. Tradicionalne platforme popu Blu-ray diskova nisu više popularne, a i kablovske televizije gube utrku s jakim streaming servisima. Zbog lake dostupnosti i niske cijene servisi poput Amazona ili Netflixa utječu na otkazivanje velikog broja kablovskih pretplata, tako da promjena navike gledatelje utječe ne samo na holivudske studije, nego i kablovske televizije koje su dugo uživale kao obavezan izbor za filmofile.

Na kraju će profitirati korisnici. A bit će zanimljivo pratiti hoće li kraće vrijeme kašnjenja na kraju utjecati i na broj odlazaka u kino. Ako ne stignete otići na film u kino, nećete se više brinuti za promjene u svom rasporedu, znat ćete da film ubrzo možete pogledati i kod kuće…

the end

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.