Pred ugodno popunjenom dvoranom na 16. katu zagrebačkog hotela Westin danas je održana konferencija o digitalnoj transformaciji, nama u digitalno.hr vrlo bliska i razumljiva. Konferencija se sastojala od četiri predavanja sa zajedničkom potkom kako izvesti prijelaz na najnovije digitalne tehnologije – što je ujedno i zadatak vodećih svjetskih tvrtki, kako bi održale konkurentnost.

Organizatori su digitalnu transformaciju definirali kao novi način povezivanja ljudi, informacija i procesa za stvaranje dodatne vrijednosti u poslovanju. Poanta je da napredna IT tehnologije omogućuje tvrtkama da i dalje rastu, razvijaju svoje poslovanje i (p)ostanu uspješni unatoč velikim promjenama – odnosno, baš uz njihovu pomoć, ako prigrle nove tehnološke trendove.

Uvodno predavanje održao je Goran Medić iz Microsofta, govoreći o sigurnosti Windowsa 10. Osvrnuvši se na ranije verzije Windowsa, zorno je prikazao koje je sve sigurnosne razine uvela Desetka, uz nekoliko zornih primjera; kako svoja predavanja drži u čitavoj istočnoj Europi, podsjetio je što se dogodi kada se ne vodi dovoljno računa o sigurnosti, uz dva svježa primjera iz Ukrajine: ondje su hakeri usred najgore zime razvalili sustav grijanja, a u softver artiljerije podmetnuli rootkit kako bi mogli pratiti gdje je u kojem trenutku svaka ukrajinska haubica, top ili tenk.

Tomislav Radmilović također ima iskustva s istočnom Europom, gdje će se uskoro početi prodavati proizvod za koji je zadužen: računala Gepard. O njima smo već pisali kao o ultimativnim igraćim računalima, ali predstavljena su i Avenio računala, u prodaji preko Mikronisa, koji su namijenjeni i uredskom poslovanju.

Vedran Šolaja, također iz Microsofta, detaljno je predstavio mogućnosti Windowsa 10 u poslovanju, a završno predavanje održao je Stjepan Budimir iz hrvatske poslovnice njemačke tvrtke Grenke, predstavivši mogućnosti financiranja IT opreme putem operativnog najma.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.