Micro X S240 naziv je modela kineskog proizvođača Posh Mobile koji se, suprotno svim trendovima, prodaje sve bolje što dalje ide vrijeme.

S240 ima ekran od 2,4“ u tijelu teškom 52 grama. Pokreće ga procesor od gigaherca, uz pola gigabajta memorije i 4 GB prostora za pohranu. OS je Android 4.4 KitKat.

Ipak, nije sve zastarjelo: u struku mjeri tek nešto više od centimetra – vitak je gotovo kao najmoderniji flagship modeli. Tu je i utor za microSD kartice pa u mobitel možete utrpati priličnu količinu glazbe i koristiti ga kao player.

I dok svjetski mediji polako otkrivaju Posh kao romantični podsjetnik na „stara, dobra vremena“ ili čak kao borca koji se suprotstavlja trendovima, istina je drugačija: Posh Mobile Micro X S240 je ustvari model iz 2015. godine, koji se očito nije prodavao naveliko, pa je ostalo dovoljno komada da se i danas može kupiti.

Početna cijena od preklani je prepolovljena, pa se taj mobitel može naći na popularnim online trgovinama (Amazon, eBay, AliExpress…) već za 50-60 dolara (bez obzira na to što je na službenoj stranici istaknuta cijena od 89,99 $).

Zašto bi ga kupili? Obzirom na slabašnu bateriju (650 mAh), otpada korištenje za backup, ali vjerojatno ste čitajući ovaj tekst i sami smislili način kako iskoristiti ovog mališana. Jedan od njih je mobilni hot-spot: Posh je po mnogo čemu zastario, ali podržava 4G – raznih frekvencija, tako da se može koristiti gotovo svugdje po svijetu – pa ga možete uposliti da s njega podijelite internetsku vezu s računalima i drugim uređajima. Uostalom, uređaji koji služe samo tome koštaju više…

Posh Mobile
Usporedba veličine iPhonea 7 i Posh Mobileovog mobitela (izvor: YouTube)

Prethodni članakKako s iPhonea prijeći na Android
Sljedeći članakHuawei P10: Za deset!
O računalima, mobitelima i ostalim digitalijama piše već dvadeset godina. Osnovao je i pet godina uređivao PC Chip. Kasnije je prešao u Bug. Deset godina je pisao i vodio rubrike u Večernjem listu i na HRT-u, a nešto kraće i u Globusu, Jutarnjem listu, Business.hr-u...

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.