Riječ je o zanimljivom uređaju imena Aumeo koji zvuk vaših slušalica prilagođuje vašem uhu. Njegov princip rada, barem u teoriji, temeljen je na pretpostavci da svatko od nas ima drukčiji sluh. Zvukovi koje čujemo kao i njihove frekvencije nisu univerzalno ‘dostupne’ svakome, a ovaj gadget trebao bi ih podesiti kako biste sve bolje čuli.

Aumeo se spaja s vašim telefonom putem Bluetootha te omogućuje kalibraciju naših slušalica putem jednostavne aplikacije. Nakon što pomoću malog potenciometra na uređaju sve ponuđene frekvencije ‘odvrnete’ do granice slušljvosti, konačni rezultat je bolji zvuk u kojem bi, barem u teoriji, zbilja mogli uživati.

Zanimljiva stvar oko Aumea je što, makar je na telefon spojiv Bluetoothom, ne podržava Bluetooth slušalice. Na njega jedino, naime, možete spojiti standardni utikač od 3,5 milimetra, s time sam uređaj morate puniti nakon šest do osam sati korištenja. Također, tu je i blago paprena cijena od 199 dolara na Amazonu – ili isto toliko eura kod nizozemskog distributera.

Nadalje, ako je vjerovati recenzijama, korištenje ovog uređaja neće nužno poboljšati vaše slušalačko iskustvo. Najbolju učinkovitost, naime, Aumeo postiže kod slušalica niže kvalitete, dok skuplje uglavnom ‘upropasti’.

Drago nam je vidjeti da se netko dosjetio uređaja koji služi za poboljšanje ispodprosječnog audio iskustva, makar nam na kraju dana dođe da se zapitamo – ako ovo zajedno sa osrednjim slušalicama košta oko 250 dolara, zar nam se više ne isplati za taj iznos kupiti jedan par zbilja dobrih slušalica?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.