Što o digitalnoj ekonomiji misle i koliko o njoj znaju građani Hrvatske objavljeno je danas u Zagrebu na prezentaciji rezultata istraživanja Povjerenje u digitalnu ekonomiju koje je provela tvrtka Perpetuum Mobile, u suradnji s partnerima PBZ Card, Emmezeta, Symantec i časopisom BUG. U istraživanju je sudjelovalo više od  11500 ispitanika a provedeno je tijekom veljače i ožujka 2017. Rezultati su pokazali kako su Hrvati itekako svjesni prednosti digitalne ekonomije te za europskim prosjekom tek neznatno zaostaju.

“Rezultati ankete, koju smo proveli drugu godinu za redom, najbolje pokazuju koliko je digitalna ekonomija postala neizostavan dio života i rada građana Hrvatske. Sve veći broj građana koji kupuju na internetu, ali i koriste mobilne uređaje kao primarne uređaje za bankarenje i kupovinu. No, možemo zaključiti kako i domaćim tvrtkama i javnim institucijama predstoji još puno posla kako bi dodatno educirali potrošače o prednostima digitalne ekonomije i potaknuli ih na još jače korištenje. Uz pojačane napore javnog i privatnog sektora u komunikaciji i edukaciji, možemo očekivati i nadati se da će ovakva istraživanja u godinama pred nama pokazivati rastući trend povjerenja i ukupnog razvoja digitalne ekonomije u Hrvatskoj”, rekao je prilikom predstavljanja rezultata predsjednik uprave Perpetuum Mobilea, Blerim Sela.

Kada se radi o internetskom bankarstvu 57,6 % ispitanika izjavilo je da koristi usluge internetskog bankarstva što je samo malo manje od 59,2 koliki je postotak na razini Europske unije. Slično je i s uporabom mobilnog bankarstva. Dok je u 2016. godini četvrtina ispitanika koristila mobilni telefon za bankarstvo, u 2017. godini broj je skočio na gotovo 46 %. Prema dostupnim podacima, na razini EU taj je postotak 47. Kupovina na internetu također je sve popularnija pa u odnosu na lanjski postotak od 21,7 ove godine gotovo 73 % ispitanika tvrdi da kupuje online. Pri tome najčešće za plaćanje na internetu koriste kreditnu karticu (63,5 %), odmah zatim internetsko bankarstvo (54,4 %), ali i servis PayPal (48 %), a 35 % ispitanih izjavilo da koristi mobilno bankarstvo.

Sigurnost je vrlo visoko na listi važnosti pa ispitanici nisu skloni davati osobne i podatke o kreditnoj kartici putem telefona odnosno e-maila a prilikom kupovine vode računa da njihov prodavatelj štiti njihove osobne podatke i posjeduje certifikat sigurne kupovine. Samo 14 % sa skepsom gleda na bilo kakve transakcije na internetu i odbija ostavljati bilo kakve osobne ili podatke o kartici, bez obzira na certifikate i mehanizme zaštite.

Hrvati uglavnom pomno štite svoja računala pa većina (83 %) ima instalirane antivirusne zaštite što nije slučaj s mobilnim uređajima koje štiti samo 35 % ispitanika što baš i nije pohvalno.

“Često u našim mobilnim uređajima imamo mnogo osobnih podataka i, zapravo, bismo ih u većini slučajeva, trebali štititi i bolje nego naše računalo. No, uvjeren sam da će s daljnjim širenjem digitalne ekonomije građani, ali i svi ostali sudionici u digitalnoj ekonomiji, posvetiti više pozornosti upravo tom aspektu sigurnosti i zaštite”, prokomentirao je Davor Kodrnja, Regional Sales Manager, Symantec Corporation.

“Čini se kako su građani Hrvatske prepoznali sve prednosti digitalne ekonomije i u njoj aktivno sudjeluju. Svjesni su opasnosti koje vrebaju poslovanje na internetu, ali su i dovoljno educirani da se znaju zaštititi od neželjenih situacija poput zaraze računala zlonamjernim programima ili krađe osobnih podataka. Iako sve češće koriste mobilne uređaje za bankarenje i plaćanje, još uvijek nisu osvijestili da i takve uređaje treba štititi od zlonamjernih programa i krađe podataka. Skloni su kupovati na internetu, pod uvjetom da je ponuda bolja i povoljnija od one koja im je dostupna u klasičnoj trgovini, odnosno da su uvjeti plaćanja prihvatljiviji, a za povoljniju ponudu spremni su i žrtvovati malo privatnosti i podijeliti neke osobne podatke s prodavateljima”, zaključeno je nakon istraživanja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.