Superscreen je zamisao Brenta Morgana, američkog izumitelja koji drži 49 patenata, a mnoge od svojih ideja već je pretvorio iz zamisli u tržišno uspješne proizvode (možda zato što se preselio u Kinu?). Na stranici Kickstarter kampanje njegova najnovijeg izuma Superscreena na vrhu stoji citat iz Enterpreneura: „Poput Stevea Jobsa, Morgan je izumitelj s mozgom djeteta, a ne poslovni čovjek koji nudi trendy gadget.“

A što to nudi njegov Superscreen? Poput svih velikih ideja, i ova je savršeno jednostavna: to je ekran na kojem se (bežično, naravno) prikazuje sadržaj ekrana mobitela. Naprosto se duplicira. Taj je veliki ekran izveden poput tableta – na prvi pogled ga nećete razlikovati od iPada. No Superscreen nema milijun ostalih mogućnosti iPada (i ostalih tableta), i stoga mu baterija traje otprilike 70% dulje – do 15 sati.

A kako Superscreen koristi dijelove koji se masovno koriste u proizvodnji tableta, nije ni skup. Originalno je koštao 99 dolara; međutim, kako je interes brzo nadmašio proizvodne kapacitete, sada košta 119 dolara. Cijena pokriva troškove slanja u EU, dakle i kod nas, ali vrijedi samo do kraja kampanje – još 10 dana. Zanimljivo je da ga još uvijek možete kupiti i za 199 dolara: za taj novac dobit ćete ga već u rujnu, a ne kao ostali smrtnici – u prosincu.

Morgan je za svoj Supersceen tražio potporu od 50.000 dolara a dobio je gotovo dva milijuna dolara. Ovaj je tekst pisan 11 dana prije kraja kampanje, i u tom trenutku je prikupio 1.941.009 dolara.

Da bi Supersceen funkcionirao, Morganov je tim razvio specijalan softver koji sliku s mobitela (Androida ili iPhonea) bežično odašilje na veliki ekran, ali tako da nema kašnjenja, niti trzanja. Sve ide glatko, a Supersceen ima upscaling tehnologiju koja razlučivost „diže“ na 4K, kako bi slika (rađena za mali ekran) dobro izgledala i na velikom ekranu.

Kako se sve može iskoristiti ovaj proizvod? Na Kickstarter stranici naći ćete par primjera ali svatko će se lako domisliti još pokojem: video, igre, fotografije, uredske aplikacije, pisanje, videorazgovori, navigacija… sve je to lakše i ugodnije na velikom ekranu.

Pored velikog ekrana, Superscreen nudi i glasne stereo zvučnike, kameru (snimke se automatski spremaju na vaš mobitel), USB-C 3.1 priključak i skener otiska prsta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.