Svi koji su se razočarali u prošli prijenosni disk iz WD-a, što zbog veličine, što zbog manjka podrške za novi USB-C standard: nova vijest bi vas mogla ugodno iznenaditi. Stiže nam My Passport SSD koji, kao što smo se i nadali, ima sve što smo od modernog prijenosnog spremišta podataka možemo tražiti.

Brzina malog uređaja je 515 megabajta u sekindi, što ga čini najbržim prijenosnim diskom u Western Digitalovoj ponudi. Podsjetimo, svi dosadašnji My Passport uređaji u kućištu su skrivali “standardni” Hard Disk Drive (HDD) odnosno tvrdi disk. Uvođenje SSD-a umjesto HDD-a Western Digitalu je omogućilo da se zbilja poigra sa dizajnom novog My Passporta. On dolazi u dimenziji 90 puta 45 puta 10 milimetara, što je stvarno maleno.

Novi Passport podržava USB 3.1 druge generacije s USB-C priključkom, što u principu znači da radi na svim računalima koja imaju ulaz za USB-C ili Thunterbolt 3. Naravno, za sve koji to nemaju tu je adapter pomoću kojeg uređaj može raditi priključen i na stari USB 2.0.

Što se materijala tiče, novi My Passport SSD je doista otporan – može izdržati pad s visine od 2 metra ubrzanjem od 1,5 gravitacije. Pored mehaničke otpornosti, tu je i moćna digitalna zaštita podataka koja se aktivira lozinkom.

SSD dolazi u verzijama od 256 GB i 512 GB, a luksuzniju od 1 TB morat ćemo čekati do svibnja. Cijena na američkom tržištu iznosi 100, 200 odnosno 400 dolara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.