Kompanije Altra i iFit ujedinile su snagu i stvorile par vrlo pametnih tenisica. Njihovo ime je Altra Torin IQ powered by iFit (sažetost im očigledno nije jača strana), a tvorci ih nazivaju prvim pametnim komadom obuće na planeti. Zašto su pametne? Zato jer pored predviđene im funkcije zaštite stopala pri rigoroznom hodanju i povremenom sprintanju ispunjavaju ulogu vrlo obzirnog trenera trčanja.

Umjetna inteligencija putem aplikacije i samih cipela prati vaš trening nakon kojeg vam daje vrlo detaljnu analizu.

„Već godinama gledamo samo dvije stvari kad razmišljamo o napretku u trčanju – koliko daleko trčimo i koliko brzo trčimo“ rekao je predsjednik i suosnivač Altre Brian Beckstead. „Uz inteligentne cipele Altra Torin IQ dobit ćete cjelovitu sliku vašeg treninga uz trenera koji to radi u pravome vremenu. Analizirat ćemo probleme pri trčanju u pravome vremenu i ponuditi vam proaktivne sugestije kako biste se mogli ispraviti i poboljšati čim prije. Trčanje nikad nije bilo pametnije“, kaže Beckstead.

Altra IQ

Svaka od tenisica u sebi ima niz vrlo lakih senzora i prijenosnika signala, što znači da vam Altra IQ iFit daje preciznu sliku za svaku nogu. Aplikacija za vaš smartfon se na tenisice spaja putem Bluetootha i daje vam informacije o tome kojim dijelom stopala udarate u zemlju, kojom snagom to radite, vrijeme provedeno u kontaktu kao i ritam trčanja. Aplikacija, naravno, prati i pretrčanu udaljenost, tempo i vrijeme provedeno na treningu.

Altra Torin IQ daje vam informaciju o vašem kretanju dok trčite u realnom vremenu, što znači da vas može korigirati informacijama na ekranu kao i glasovno. Drugim riječima, kad malo zafelšate, cipela i aplikacija bit će tu da vam pomognu. Što se senzora u tenisicama tiče, oni očekivano ne mogu trajati vječno. Proizvođač spominje oko 965 kilometara između dva nužna servisa.

Kako god okrenuli, ovo zanimljivo tehnološko rješenje moglo bi oduševiti svakog gadgetoljupca koji ima pokoji dolar viška a obožava trčanje. Više informacija o tenisicama Altra Torin IQ powered by iFit pronađite ovdje (napomena: u trenutku objavljivanja ove vijesti stranica nije bila dostupna – pretpostavljamo, zbog navale zainteresiranih…).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.