Kompanija koja nudi ovaj sitni ali slatki dodatak već četiri godine proizvodi senzore za softball, golf i tenis. To im je očigledno dalo dovoljno samopouzdanja da se prebace na najvažniju sporednu stvar na svijetu – nogomet. Zepp je nedavno, naime, predstavio potpuno novi senzor koji igračima omogućuje da prate statistike tijekom treninga – stvari poput pretrčane površine, ukupnog broja udaraca te što je najzanimljivije – koliko su trčali, sprintali ili šetali tijekom utakmice.

Mali prenosivi gadget koji se uparuje sa smatfonom putem Bluetootha i stavlja se u posebnu nogavicu koja dolazi s osnovnim paketom. Nogavica dolazi u dvije veličine – srednja i velika. Također, za razliku od tenisica koje vam pomažu da trčite tako da vam cijelo vrijeme govore u čemu griješite, ovo je senzor za očitavanje podataka. Drugim riječima, ono što dobijete nakon odigrane utakmice trebalo bi vam pomoći da sami shvatite u čemu ste slabi kako bi na tome poradili.

Kako bi upotpunili iskustvo, proizvođači su napravili i aplikaciju za iOS i Android koja u sebi sadrži opciju za ‘timsku igru’ koja zapravo dopušta nizu senzora da prate istu aktivnost. Drugim riječima, možete sagledati rezultate svih igrača u timu, usporediti najbolje i sprdati se s onime koji je najviše podbacio.

Zepp

Zepp tvrdi da je ova opcija super za roditelje koji ne mogu doći klincu na utakmicu, a žele vidjeti kako mu ide. Ovo je, iskreno, sjajni povod za razgovor tijekom obiteljskog ručka gdje uz sarmu sinu možete predbacivati zašto je tih pet minuta hodao a ne sprintao. Divnost!

Nakon što pošaljete poveznicu kojom netko može pratiti događaj moguće je vidjeti tko je pogodio gol (ili pokušao ga pogoditi) uz samo par sekundi kašnjenja. Zeppova aplikacija također omogućuje da snimiti video igrača koji nosi senzor i kombinirate to sa statistikama kako bi se napravio upečatljiv video ‘hajlajta’ utakmice ili treninga.

Zepp Play Soccer senzor se na američkom tržištu može nabaviti za 99 dolara. Odnedavno je dostupan i u Europi za 120 eura, ali na listi europskih zemalja u koje se može naručiti – nema Hrvatske…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.