Svi znamo da umjetna inteligencija grabi naprijed, ali Google nas ipak svako malo iznenadi time što može napraviti. Najnoviji AI eksperiment zove se Auto Draw i u stanju je svaku vašu črčkariju pretvoriti u umjetnost – doslovce: vi mu nešto načrčkate a on pogodi što je to i servira vam istu stvar – koju su nacrtali profesionalni umjetnici. Kako to izgleda – pogledajte na videu:

Vaš autor smatra se kreativnom osobom – ali crtanje mi nikad nije išlo od ruke. Ipak, čak je i moje nemušte „slikarije“, kreirane nespretnim potezima po trackpadu mog laptopa, uspio prepoznati i umjesto njih mi ponuditi „profi“ verziju. Još dok crtate, na vrhu ekrana se prikazuje par prijedloga crteža (koje su napravili profesionalci) koje možete slobodno preuzeti.

Inače, Google je još ranije demonstrirao kako njegova umjetna inteligencija može prepoznati vaše (pa čak i moje) crteže.

Cijeli novi AI eksperiment je dostupan ovdje a bit će zanimljiv i onima koji stvarno znaju crtati (naklon do poda) – oni se mogu prijaviti Googleu i ponuditi svoje slikarije ovdje, kako bi se proslavili…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.