Osam sati. Toliko je trebalo Chrisu da dosegne traženih pedeset tisuća eura na Kickstarteru. Sada se već popeo na peterostruku svotu od početne, a kampanja traje još dva tjedna.

Chris je osobni digitalni pomoćnik koji će se voziti s vama u autu i, pomoću umjetne inteligencije i vašeg mobitela, praviti vam društvo, predlagati najbolju rutu do cilja, svirati glazbu, olakšati razgovore, chat, poruke…

Na stranici projekta nalazi se duhovita (ali posve točna) usporedba Chris i ostalih digitalnih sustava (GPS uređaji, Siri, Android Auto…) plus vaše mame. Mama je naravno bolji izbor od digitalnih asistenata – svestranija je – ali ima i ona mana: nije uvijek zabavan suputnik, ne reagira pouzdano na kontrolu gestama… a da ne govorimo da možda ne bi odobrila vaš ton na chatu.

S druge strane, vaša mama govori našim materinjim jezikom a Chris (zasad) razumije samo engleski i njemački.

Glasom možete upravljati svim gore navedenim mogućnostima (pozivi, poruke, navigacija, glazba) a Chris će, zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, sam znati kada će se oglasiti – primjerice, kada stigne poruka, poziv na chat, ili se promjene prometni uvjeti na ruti. Njegovi autori – berlinska tvrtka German Autolabs – obećava da će se Chris ponašati sve inteligentnije što se bolje upoznajete.

Vaš digitalni suvozač na tržištu se očekuje u prosincu po cijeni od 299 eura, ali u Kickstarter kampanji još uvijek možete osigurati svoj primjerak za 179 eura (plus 7€ za poštarinu do Hrvatske).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.