Usred digitalnog doba, Fujifilmova serija analognih instant-fotoaparata Instax pronašla je put do 25 milijuna kupaca. No, i to se mijenja: novi model SQ10 napola je digitalni.

Puno ime danas predstavljenog novog modela glasi Fujifilm Instax SQUARE SQ10, s tim da se ovo ‘Square’ odnosi ne samo na pravokutni oblik aparata, nego i na format u kojem snima: 62*62 mm, odnosno 1920*1920 piksela. Da, aparat istodobno snima i digitalne fotografije – na koje se odmah može primijeniti neki od deset ‘Instagramolikih’ filtera – kao i analogne fotografije, koje možete otisnuti na papir, kao na starim Polaroidima.

S digitalne strane, aparat ima 3,7-megapikselni senzor, 3″ LCD zaslon straga i optiku s autofokusom, otvora blende f/2.4 (ekvivalent 28,5 mm). Digitalna tehnologija odgovorna je za znatno bolje snimanje pri slabom svjetlu, tvrdi Fujifilm. Na ugrađenu memoriju stane 50-ak snimki, a ostatak možete pospremiti na microSD karticu; najbolje da ju odmah nabavite, jer s jednim punjenjem baterije aparat može „okinuti“ 160 fotki, a baterija se lako napuni preko USB-a.

SQ10 na američko tržište stiže slijedećeg mjeseca, po prilično paprenoj cijeni od 280 dolara, s tim da će za paketić od 10 foto-papira trebati izdvojiti 17 dolara.

SQ10

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.