Kolikogod „obični“ fotoaparati gubili na popularnosti u korist mobitela i (polu) profesionalnih, sve moćnijih SLR aparata, još ima polja na kojima se odlikuju. Jedno od njih su superzoom aparati koji mogu fokusirati detalj kojeg jedva vidite u daljini. Time se diči i novi model u Panasonicovoj seriji TZ (skraćeno za Travel Zoom – jer, takav aparat je idealan upravo za snimanje udaljenih detalja na putovanjima). Lumix TZ91 (nemojte se zbuniti, u Americi se potpuno isti model zove ZS70) je nasljednik starog modela TZ81 (ZS60, rekli bi Ameri) koji povećava razlučivost s 18,1 na 20,3 megapiksela, proširuje raspon leća na 24-720 mm (ekvivalent 30x zumu) te kao glavnu novost uvodi 3″ zaslon osjetljiv na dodir kojeg možete zakrenuti za 180 stupnjeva da bi lakše snimili samog sebe. Sve to u razlučivosti do 4K!

U odnosu na stari model, zadržano je elektroničko tražilo, mogućnost snimanja 4K videa (30 sličica u sekundi), snimanje u RAW formatu, WiFi i ultrabrzo fokusiranje (0,1 sekundi) kojem je dodana nova mogućnost: Depth-from-Defocus.

Na europskom tržištu očekuje se u lipnju po cijeni od 429 eura, u dvije boje: posve crnoj i crno-srebrnoj (koja se nama više dopala, kao što možete vidjeti po slikama).

LUMIX TZ91EGS

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.