Milijuni smartfona izgube se svake godine, no mnogi od tih situacija nisu zaboravnost korisnika nego – krađe. Srećom, ponekad su kradljivci nemarni pa se i sami razotkriju fotografirajući se s ukradenim mobitelom, a da pritom ne primijete ili ne znaju da su fotografije otišle u cloud originalnog vlasnika.

A zahvaljujući popularnom i korisnom servisu Find My iPhone, ‘pao’ je serijski kradljivac mobitela na velikom američkom glazbenom festivalu Coachella. Reinaldo de Jesus Henao (35) iz New Yorka osumnjičen je da je ukrao više od 100 mobitela na slavnom festivalu koji se održava svake godine u Kaliforniji.

On je koristio gužvu tijekom koncerata da bi pljačkao posjetitelje. Neki od polaznika festivala su pomoć potražili na internetu. A kako je broj prijava rastao, objave o izgubljenim mobitelima kod istog šatora privukle su i pažnju lokalne policije.

„Primijetio sam da se na Redditu pojavljuje sve više spominjana o nestanku mobitela. Vidio sam da svi spominju šator Sahara. Odlučili smo pojačati nadzor i poslali više policajaca da prate zbivanja u tom šatoru“, izjavio je policijski narednik Dan Marsall za portal Gizmodo.

No, policija ni tada nije uspjela uočiti kradljivca. Ono, što je presudila bila je upravo aplikacija Find My iPhone, koju su pokretali oštećeni posjetitelji festivala. Više njih je otkrilo da se njihovi nestali mobiteli „kreću“ kroz šator. Potom su brzo o tome obavijestili policiju i to je rezultiralo konačnim uhićenjem lopova. A policajci su imali i što vidjeti u njegovom ruksaku – više od 130 mobitela!

Zahvaljujući dobroj suradnji polaznika festivala i policije, većina tih ukradenim smartfona sada je već vraćena svojim vlasnicima. Policajci su otkrili da se svake godine na Coachelli ukrade ili izgubi na stotine mobitela.

foto: Facebook

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.