Dosta pažnje izazivala je vijest da Google radi na dodatku za preglednik Chrome koji bi trebao blokirati reklamne oglase. Na ovu vijest žurno su reagirali i izdavači i korisnici. Pri tome su svi krivo shvatili o čemu je riječ. Izdavači su pomislili da je to još jedan program koji će im blokiranjem reklama (poput softvera AdBlock) oduzimati dobit. Korisnici su pomislili da je riječ o pokušaju da se istisnu ili zaobiđu programi za tu namjenu i tako poveća broj reklama.

Prava istina je da se radi o sasvim drugačijem rješenje koje bi zapravo svima trebalo olakšati život. Google radi na programu koji će izdavaču (dakle onima koji objavljuju neke sadržaje) omogućiti filtriranje reklama. Tako bi izdavač mogao blokirati pojavu reklama koje smatra neprimjerenim, uvredljivim ili na neki drugi način neprihvatljivim.

Zapravo je riječ o tome da Google želi dati izdavačima veći nadzor nad sadržajima koji će se prikazati na njihovim stranicama. Tako žele izbjeći nova otkazivanja suradnje do kojih je dolazilo jer su neki izdavači bili uvrijeđeni oglasima koji su se pojavljivali na njihovim stranicama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.