Interneta nikad dosta! To posebice vrijedi za one koji internetu pristupaju preko mobilne veze, gdje ne vrijedi takozvani flat rate: mogućnost da internetu pristupate neograničeno, i potrošite koliko god gigabajta želite, dokle god plaćate pretplatu. Na to smo navikli kod fiksnih mreža, ali od danas je takvo što moguće i na mobilnim mrežama: Tele2 prvi u Hrvatskoj uvodi takvu uslugu.

Tarifna opcija Bezbroj GB od danas omogućuje neograničeni internetski promet za 84 kune mjesečno. Nju mogu uzeti privatni i poslovni korisnici tarife Raspali koja inače košta 85 kuna (i uključuje neograničene razgovore i SMS poruke te 1000 minuta i 1 GB za roaming unutar Europske unije, kao i naknadu za pristup mreži koja se inače kod drugih operatera dodatno plaća). Time se ukupni mjesečni trošak penje na 169 kuna.

Flat internet se može koristiti i uz tarife Ekipna i Čisto tristo, a isti uvjeti vrijede i za poslovne korisnike tih triju tarifa.

Kako je navedeno u Uvjetima korištenja (PDF dokument), korisnicima koji doslovce shvate naziv tarifne opcije, nakon potrošenih 5 GB u jednom danu zaustavit će se pristup internetu; nakon toga moraju poslati poruku sadržaja NASTAVI na 13880 i mogu i dalje koristiti internet, no nakon još 2 potrošena GB moraju ponoviti postupak (i tako neograničeni broj puta dnevno…).

Tele2 je ujedno najavio ukidanje plaćanje roaminga u EU i prije 14. lipnja, kada se službeno ukida romaming unutar Europske unije.

Opcija neograničenog interneta uvedena je i u „pokućnu“ ponudu fiksnog interneta, koji se nudi za 169 kuna mjesečno (također uključuje naknadu za pristup mreži). Ostvaruje se preko Huaweijevog 4G routera koji je dovoljno mali da ga ponesete sa sobom (u vikendicu, ured, na ljetovanje…).

I ovdje postoji takozvano načelo pravednog korištenja (Uvjeti korištenja – PDF): nakon što u jednom mjesecu potrošite 1 TB podataka, brzina će se spustiti na 1 Mbps u periodu najvećih internetskih gužvi, od 18 do 23 sata, svakodnevno.

3 Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.