Smartfoni i tablet računala su super korisni i praktični. Moguće ih je koristiti na raznovrsne načine. Ali, vjerojatno ste se bar jednom našli u situaciji kad ste poželjeli ponovno na dohvatu prstiju imati fizičke tipke kojima ćete, recimo, zaustaviti pjesmu i prebaciti na novu bez vađenja uređaja iz džepa ili torbe i otključavanja zaslona.

Jedno moguće rješenje tog problema je povezivanje Bluetoothom s pametnim satovima (što često prilično dodatno opterećuje bateriju). Drugo su glasom upravljani digitalni pomoćnici, no oni su još uvijek u razmjerno ranim fazama razvoja. A i malo čudno izgleda kad dajete upute uređaju.

Tapdo

Treće rješenje nude tvorci gadgeta Tapdo, koji upravo uspješno prikuplja financijsku potporu na platformi za crowdfunding Kickstarter. Riječ je o bežičnom čitaču otiska prsta kojeg možete programirati za obavljanje do 20 različitih funkcija korištenjem različitih prstiju, kao i njihovih različitih dijelova.

Tako, recimo, možete upravljati reprodukcijom glazbe u Googleovoj aplikaciji Play Music i drugima, videom u aplikaciji Kodi, Philipsovom pametnom žaruljom Hue, namještati budilicu i podsjetnike, tvitnuti trenutnu lokaciju ili poslati prethodno napisan tvit…

Tapdo

Također je moguće dodati podršku za Spotify, aplikaciju za pronalaženje pametnog telefona, snimanje fotografije, prihvaćanje i odbijanje poziva, između ostalog.

Bit će dostupan za Androide i iPhone.

Tapdo pokreće baterija tipa CR2032, koja bi trebala potrajati do šest mjeseci prije no što će ju trebati zamijeniti. S pametnim telefonima povezuje se Bluetoothom. Pogone ga mikrokontroler ARM Cortex-M4F i vibracijski motor.

Moguće ga je smjestiti na remen za ručni sat, a u planu je i dodavanje štipaljke pomoću koje ćete ga moći prikačiti na odjeću.

Ukoliko kampanja zajedničkog financiranja završi uspješno – a mogla bi jer je 292 financijera dosad već uplatilo gotovo 40 tisuća od traženih 45 tisuća eura – Tapdo bi u prodaju mogao krenuti u rujnu ove godine.

Odlučite li se i vi uključiti u financiranje, možete ga nabaviti za 100 eura. U redovnoj prodaji koštat će 129 eura.

Tapdo

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.