Negdje između znanstvene fantastike i vjerovali ili ne nalazi se vijest o novom Amazonovom uređaju. Uređaj je iz grupe Echo, a zove se Amazon Echo Look. Glavna novost je ugrađena kamera. Zahvaljujući tome uređaj vas može ne samo slušati, nego i „gledati“.

Kao i svi Echo uređaji, program se odaziva na ime Alexa, a možete mu narediti da snimi fotografiju ili kratki video. Snimke možete pogledati na vašem računalu ili mobitelu. Ali nije riječ samo o novom načinu izrade selfija. Amazon ovim uređajem cilja na modno osviještene korisnike. Tako poseban program može svakodnevno pratiti što ste koji dan obukli, odnosno stvoriti dnevnik vašeg odijevanja.

Amazon Echo Look

Bez sumnje najviše pažnje privlači mogućnost da program da ocjenu vašeg stila. Upitate li kako vam nešto stoji dobit ćete odgovor u obliku postotka. Pri tome se ocjena zasniva ne samo na tome što ste obukli, nego i što vama odgovara. Mnogi su prvo pomislili da je riječ o šali. No kad razmislite, ovo bi mogao biti dobar način da se korisnike nagovori da obnove svoju garderobu i to, naravno, u Amazon trgovini.

Uređaj je trenutno dostupan po 200 USD ali samo za ograničeni broj korisnika (po pozivu) i isključivo na tržištu SAD-a.

Američki mediji se uvelike bave sigurnosnim pitanjima: tako Business Insider istražuje opcije privatnosti nove kamere a Forbes već u naslovu konstatira kako je Look „zabavan… dok ga netko ne hakira i dođe do vaših golišavih slika“.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.