Uz sve izvore glazbe na koje čovjek može naići relativno je lako postati ohol i zaboraviti kako je prije dvadeset-trideset godina bilo teško pronaći novi zanimljivi bend koji će vas u potpunosti oduševiti. Uz ove nevjerojatno praktične aplikacije još ćete lakše zaboraviti na stara vremena te objeručke obgrliti tekovine moderne glazbene industrije. Naravno, u ovome članku donosimo vam pet apsolutno najboljih koje će taj posao odraditi (skoro) bez greške!

8Tracks

8Tracks je apsolutno fenomenalan zbog tri razloga. Riječ je o aplikaciji koja je besplatna, odlikuje ju smiješno jednostavno sučelje i što je apsolutno najjače – uređuju ga korisnici. Naime, 8tracks je ogromna kolekcija playlisti od po osam pjesama koje korisnici raspoređuju po žanru, atmosferi, bendu i koječemu drugome. Izvrsne glazbe ovdje, bez sumnje, ima na tone, a na vama je samo tapnuti, preuzeti aplikaciju i krenuti u istraživanje.

NextSong

NextSongom s ponosom možete mahati pred licem vlasnika fensi iPhonea zato jer se radi o aplikaciji koja radi samo na Androidu. Riječ je o pop-up podsjetniku na vrhu vašeg ekrana koji se pojavljuje svaki put kada na Spotifyju, 8Tracksu, Google Play Musicu, Pandori (ukoliko koristite IP masku) ili još nebrojenim servisima zasvira nova pjesma. Uz NextSong elegantno izbjegavate skakanje iz aplikacije u aplikaciju kako biste saznali što na njoj svira. I prije nego što pitate –  da, besplatna je.

Shazam

Hajde, OK – za ovo vjerojatno već i sami znate. Aplikacija koja na naredbu sluša glazbu oko vas i daje vam ime glazbenika služi kao automatska tražilica za pjesme kojima ćete ostatak dana maltretirati ostatak ukućana. Ono što vjerojatno niste znali je da Shazam koristi toliko puno ljudi da je servis počeo predviđati trendove u glazbi. Aplikacija za Android i iOS je, očekivano, besplatna.

Sonarflow

Sonarflow je aplikacija za vizualnu pretragu glazbe putem sazviježđa žanrova i povezanih im umjetnika. Sve što trebate napraviti je izabrati nešto što znate da vam se sviđa, odzumirajte mapu i počnite sa istraživanjem univerzuma ispunjenog glazbom koja, nadamo se, spada pod definiciju vašeg ukusa. Sonarflow je, kao što ste i pretpostavili, po cjenovnom rangu u razini ostalih aplikacija koje smo do sad predstavili i da, besplatan je.

Hype Machine

Ako imate imalo hipsterske krvi u venama, velike su šanse da već znate za Hype Machine. Ne gubite vrijeme sakupljajući informacije o novoj glazbi tražeći poneki dobar glazbeni blog. Jednim tapom na Hype Machine na raspolaganju imate 800 najboljih. Najpoznatija nova glazba je, kao što ste i pretpostavili, pri vrhu popisa. Pronađite najjače postove, podijelite apsolutni vrh glazbe izravno s vašim prijateljima i prekopavajte vaše najomiljenije blogere za dodatnu glazbenu inspiraciju. Naravno, kada pronađete apsolutno najžešću pjesmu ikad, možete ju prenijeti na last.fm gdje će vaš nenadmašan glazbeni ukus moći pratiti i svi ostali.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.