Microsoft je objavio da su uočeni ozbiljni problemi s najnovijom inačicom Windowsa 10. Problemi se pojavljuju kod korisnika koji imaju određeni tip opreme. Naravno, riječ je o problemima s programima za podršku uređaja (drivers). Na nekim računalima Bluetooth je postao nedostupan, a ima i slučajeva da određene dodatne kartice sistem više ne prepoznaje.

Za sada je primijenjeno privremeno rješenje koje novu inačicu blokira korisnicima koji imaju taj tip opreme. Dakle, ako vam sistem ponudi instalaciju to znači da problem ne pogađa vašu opremu. Zato (barem privremeno) treba izbjegavati ručnu instalaciju. Najbolje je pričekati da računalo samo ponudi unaprjeđenja.

Microsoft je najavio da surađuje s proizvođačima opreme koja izaziva probleme i da će sve biti rješeno u najkraćem mogućem roku. Korisnicima koji su iskusili probleme predložen je povratak na raniju inačicu. Ovo je kod svih velikih unaprjeđenja moguće obaviti u roku od 30 dana. Kako je nova inačica postala tek nedavno dostupna, ova mogućnost dostupna je svim korisnicima koji za time imaju potrebu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.