Sjećate se Clinta Eastwooda s pametnom upravljačkom kacigom MiG-a 31 u hit filmu Vatrena lisica? Danas i vi možete pokretima glave upravljati posljednjim čudom tehnologije. Doduše, ne ruskim super-lovcem, nego kineskim dronovima. Najveći svjetski proizvođač bespilotnih letjelica za potrošače ovih je dana objavio novi uređaj u svojoj već bogatoj lepezi opreme i flote dronova.

DJI je u Las Vegasu predstavio DJI Googles – naočale koje omogućuju FPV iskustvo – gledanje iz kuta kao da ste na samoj lokaciji. Namijenjene su za daljinsko upravljanje dronom u uvjetima uživljavanja u zajedničko iskustvo letenja s dronom. DJI Googgles  se sastoje od dva visokokvalitetna ekrana i bežično se povezuju s dronom na velikoj udaljenosti. Naočale više nalikuju na headsetove virtualne stvarnosti, nego na naočale, ali i pružaju puno bogatije iskustvo. Također, omogućuju i upravljanje kamerom drona pa možete kontrolirati snimanje fotografija i videa.

„DJI piloti zaslužuju gledateljsko iskustvo iz prvog lica s istom kvalitetom, snagom i performansama kao što ih i očekuju od naših aero platformi. Očekujemo veliko zadovoljstvo korisnika. Optimizirali smo povezanost naočala i drona za najbolje moguće iskustvo letenja“, ponosno je i samouvjereno zaključio Paul, Pan, DJI-jev direktor proizvoda.

Ekrani naočala imaju Full HD razlučivost (1920*1080) i dvostruko više piksela nego što to imaju tipični zasloni 2K razlučivosti.

Zanimljivo je da se recimo s dronom Mavic Pro mogu spojiti dvoje DJI naočale.

A i na dronovima Mavic Pro i na najpopularnijoj seriji Phantom 4 može se koristiti upravljanje pokretima glave i za letenje drona i za korištenje kamere. Okrenete li glavu ulijevo – i vaš će dron skrenuti ulijevo. Ispravljanje glave zaustaviti će skretanje.

Moguće ih je koristiti i za još jednu DJI seriju dronova – Inspire.

Zbog velike doze uživljavanja u scenu koju promatra dron, DJI savjetuje da upravljači ili piloti imaju i pomoćnu osobu koja će pratiti situaciju u letu i na vrijeme upozoriti na potencijalne prepreke izvan vidokruga pilota.

Cijena u Hrvatskoj im je 4.125 kuna a isporuke počinju u lipnju.

DJI Goggles

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.