Novi model Samsungovog Bluetooth zvučnika, predstavljen na sajmu CES početkom godine, s razlogom u nazivu sadrži sufiks Slim: to je doista malena spravica, ne puno veća i teža od mobitela.

I zgodna. Da, pravilo je da se recenzenti suzdrže od takvih komentara, jer ukusi su različiti. Ali, meni se sviđa. Posebice u crvenoj varijanti (nudi se još i u crnoj, a plava, čini se, još nije dostupna na našem tržištu).

Samsung Level Box Slim

Sve su tipke na gornjem rubu. S desne strane je tipka za paljenje/gašenje pored koje je lampica. Skroz lijevo je Play/Pause tipka – dulji pritisak na nju pokreće Bluetooth uparivanje – a između njih su tipke za glasnoću. Tipke su dovoljno velike, izbočene i razmaknute tako da ćete ih lako napipati bez gledanja.

Sa stražnje strane je nogica na izvlačenje: široka je i čvrsta, pa će zvučnik stajati stabilno i neće se lako prevrnuti – što je dosta bitno za uređaj kojeg ćete rado koristiti na partyjima.

Na lijevom rubu su četiri lampice koje služe kao indikator napunjenosti baterije, kad malo dulje pritisnete tipku za paljenje/gašenje.

Na desnom rubu je mikro USB priključak koji služi za punjenje – ali ne samo to. Spojite li preko njega mobitel, on će se automatski krenuti puniti.

Nažalost, sa zvučnikom dolazi USB kabel ali ne i utikač za struju – čudna mjera štednje, obzirom na to koliko košta.

samsung level box slim

Baterija ima snagu od 2600 mAh, što znači da neće moći napuniti S8 ili neki „jači“ mobitel do kraja. Svejedno, ovakva mogućnost dobro dođe; svi smo već doživjeli paniku kad se baterija isprazni a očekujemo važni poziv (ili naprosto želimo slušati glazbu s mobitela).

Kad smo već kod mobitela, za lakše upravljanje možete preuzeti Android aplikaciju Samsung Level koja će ponuditi dodatne mogućnosti na mobitelu (prikaz napunjenosti baterije zvučnika, prečice do omiljenih aplikacija, automatsko isključivanje zvučnika…).

Naravno da zvučnik podržava i handsfree razgovore preko Bluetootha, i pritom nudi sasvim solidnu kvalitetu zvuka: čini se da je mikrofon bolje kvalitete nego na većini Bluetooth zvučnika. Tu je i noise canceling tehnologija koja eliminira okolnu buku.

Zvuk dosta zavisi o podlozi na koju ga postavite: poželjno je da podloga bude tvrda, jer će tada i basovi biti glasniji. Zvuk je prilično čist, sa solidnim srednjim i visokim tonovima; basovi su, i na tvrdoj podlozi, prilično tanki – ništa čudno, obzirom na dimenzije ovog zvučnika. Glasnoća je pak iznad očekivanja: priličnu buku može ispumpati ovaj zvučnik iz svojih 8 Watta, i to bez (pre)velikih izobličenja.

Samsung Level Box Slim je vodootporan, ali pazite da vas to ne zavara: njegov certifikat je IPx7, što znači da ga možete zaroniti pod vodu, čak i duboku – ali samo u čistu vodu, a ne morsku, ili prljavu. Isto tako, ne možete koristiti sapun ili detergent, a nečistoće, prašina i masti itekako mu mogu naštetiti.

Opći dojam

Cijenom koja se približava četveroznamenkastoj Samsung ulazi u teren Bluetooth zvučnika s potpisom uglednih hi-fi proizvođača: po istoj, ili stotinjak kuna višoj cijeni svoje Bluetooth zvučnike nude Denon, JBL, Yamaha, Cambridge Audio, Jamo… Neke od njih smo čuli i možemo posvjedočiti da zvuče bolje, više hi-fi od ovih Samsungovih, a začudilo bi nas da to ne vrijedi za sve navedene.

Ipak, dvojbe nema: jasno je kojeg odabrati. Ako vam je primarni kriterij kvaliteta zvuka, odaberite neki od gore navedenih. Ako vam je hi-fi čistoća tek jedan od kriterija, Samsung je bolji izbor. Njegovi zvučnici zvuče solidno, ali su znatno praktičniji: bolje će se snaći s mobitelima, lakši su za prenošenje, maksimalno jednostavni za uporabu a mogućnost da preko njega napunite mobitel može biti spasonosna.


+

  • dimenzije i dizajn
  • jednostavnost korištenja
  • može napuniti mobitel

  • cijena
  • zvuk nije hi-fi
  • ograničena vodootpornost

236 g

148*79*25 mm

889 kuna

Mikronis

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.