Skandinavsko-američka tvrtka Friday Labs danas je (a nije petak!) izdala svoju dugoočekivanu pametnu bravu Friday Lock, za koju je još preklani prikupila sredstva preko Indiegogo kampanje.

Friday se može otključati iPhoneom, s bilo koje točke u svijetu. Ne samo da ne morate okrenuti ključ u bravi: dovoljno je da izdate govornu naredbu Siri.

Ako ste prehlađeni, možete otključati i SMS porukom, a na licu mjesta preko Wi-Fi-ja, ili preko Bluetootha ako on otkaže. Iznutra se može otključati običnim okretanjem kvake – a ako sve propadne, možete iskoristiti ključ. Brava, naime ostaje netaknuta, samo se iznad nje montira mehanizam. Za to vam ne treba majstor, tvrdi proizvođač, dovoljno je 10-30 minuta strpljenja i par odvijača.

Sve skupa napaja baterija koja se treba napuniti otprilike svaka tri mjeseca, priloženim USB punjačem.

Friday

Friday Labs se ponosi skandinavskim dizajnom i kvalitetom izrade (od švedskog čelika, pogađate).

Njihova pametna brava može se instalirati na manje-više svaku bravu, no između redaka se može pročitati kako to vrijedi samo za (većinu) brava kakve se nude na skandinavskom i američkom tržištu.

Zasad ih i možete naručiti samo na tim tržištima, a isporuke kreću za tri-četiri tjedna. Cijena? I nije sitnica: 249 dolara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.