Što možete vidjeti na elektroničkom zaslonu Meuralu? Što god odaberete iz kataloga s više od 30 tisuća naslova u pratećoj istoimenoj aplikaciji i na web odredištu. Zahvaljujući suradnji s više većih muzeja mogu vam ponuditi djela poznatih klasičnih umjetnika, poput Zvjezdane noći Vincenta Van Gogha.

Zaslon je moguće ostaviti vodoravno ili okomito. Slika koju prizovete prilagodit će se sama prikazu. Kako ima ambijentalni senzor, gasi se sam sa sumrakom ili kad na drugi način padne mrak (recimo, spustite rolete).

Uređaj pogoni četverojezgreni ARM-ov procesor Cortex-A17 radnog takta 1,8 GHz, uz podrški jednog gigabajta RAM-a. Na raspolaganju je osam GB memorije za pohranu. Za prijenos i razmjenu podataka može se bežično povezati putem WiFi-ja i Bluetootha.

Meural

Meuralom je moguće upravljati gestama – recimo, listati prikazane umjetnine pokretima lijevo-desno ili dobiti više informacija o njima pokretom ruke prema gore. Pokretom prema dolje dobit ćete pristup postavkama: za Wi-Fi, neaktivni režim rada…

Koliko će vas zadovoljstvo pregledavanja umjetnina u stanu, uredu ili kafiću koštati? Meural možete nabaviti po cijeni od 595 dolara.

Meural

Evo i male zanimljivosti za kraj: tvrtku Meural je 2014 godine, skupa s Jerryjem Huom, pokrenuo Vladimir Vukicevic, suosnivač i bivši šef tehnike RocketHuba, poduzetničke platforme koju je 2015. prodao za 15 milijuna američkih dolara korporaciji EFactor Group.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.