Appleova digitalna asistentica Siri često zna biti predmet zezancije zbog svojih nesavršenosti. No, čini se da nekada može i – spasiti ljudski život. Trojica ribara s Floride američkim su medijima podijelili priču o svom brodolomu nedaleko obale poznatog ljetovališta Key Biscayne.

Tri prijatelja odlučila su se za ugodan dan u ribolovu, ali ih je sustiglo nevrijeme. Njihova brodica je počela primati vodu i tonuti. Brzo su obukli pojase za spašavanje i krenuli su zvati hitnu pomoć. No, kako su već bili svi mokri i pothlađeni nisu uspijevali uspostaviti poziv prstima.

Tada je na scenu nastupila Siri. Jedan od ribara sjetio se aktivirati taj poznati iPhoneov glasovni servis.

„Nisu mogli koristiti touchscreen iPhonea jer su im se smrznuli prsti. Ali, uspjeli su koristiti Siri“ – opisao je narednik James Barret u izjavi za TV kanal Fox 4.

Sa sobom su imali iPhone 7, prvi model iPhonea koji je otporan na vodu, no s obzirom na hladne uvjete nije bilo jednostavno koristili zaslon mobitela. Siri, pak, s pozivom nije imala problema, nazvala je hitnu službu i obalna straža je ubrzo poslala helikopter s roniocima. Oni su pak ostali s prestrašenim ribarima sve dok nije stigao i brod obalne straže i pokupio ih iz mora. Bravo za Siri, i PR tim Applea.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.