U doba u kojem selfie fotografije dominiraju društvenim mrežama ne čudi da smo dobili novi selfie uređaj. Zaboravite selfie stickove, stižu – selfie dronovi! Kickstarter kampanja uspjela je krajem prošle godine prikupiti preko pola milijuna eura za razvoj ove prve leteće kamere integrirane u zaštitnu kutiju za mobitel. Prvi dronovi Airselfie na tržište su počeli dolaziti ovog proljeća.

Čini se da bi korisnici mogli više uživati pilotirajući ovaj maleni dron koji teži samo 61 gram. Dimenzije su mu 67,4*94,5*10,66 milimetara – doslovce vam može stati u džep. Fotografije snima 5-megapikselnom kamerom što znači da kvalitetnije slike možete snimiti svojim mobitelom, ali AirSelfie vam daje savršen kut snimanja iz zraka. Također, iako snima iz pokreta slike ispadaju sasvim dobro. U tome pomaže sonar visine i kamera sa stabilizatorom pa ovaj dron ne skače nervozno po zraku, nego mirno lebdi i vreba priliku za savršeni selfie.

Na žalost, baterija mu traje samo 3 minute pa ćete trebati biti brzi u namještanju za fotografiju i okidanju kadra. Dron leti do 6 metara u zrak, a lansirate ga tako da ga doslovce bacite u zrak. Kada vam iscuri baterija, ponovno je napunite preko USB kabla. Postoji i dodatna baterija koja služi i kao futrola za mobitel.

AirSelfie

No, korisnike bi mogla živcirati činjenica da se dron potpisuje na svaku fotografiju. Naime, AirSelfie svaki put dodaje svoj – vodeni žig.

AirSelfie ima tri načina letenja. ‘Selfie’ način ima dvije tipke za upravljanje – ili za snimanje izbliza, ili za snimanje udaljene fotografije. ‘Pokretni selfie’ način vam omogućava upravljanje dronom s virtualnim joystickom za kompleksnije pokrete poput izbjegavanja stabla ili zgrade. U ‘Letećem’ načinu svoj mobitel s kojeg upravljate dronom držite položena i koristite dvije upravljačke kontrole da biste pronašli najbolju poziciju za fotografiranje. Kada ste zadovoljni pozicijom drona, tada se dron zaustavi i lebdi na istoj poziciji.

AirSelfie

Najbolje je stvar što čim snimite fotografiju – odmah je možete podijeliti na društvenim mrežama jer je dron Wi-Fi mrežom povezan s mobitelom.

Ako ste dovoljno brzo snimili fotografiju, moguće je da ćete imati vremena i sletjeti dronom ili, pak, pratiti kako pada na tlo. Ako padne neće se oštetiti, ali prvi korisnici preporučuju da pazite da se ne sruši u pijesak jer će zrnca pijeska završiti u motorićima.

Iako se čini vrlo zabavnim uređajem, pitanje je tko će se odlučiti za cijenu od čak 280 američkih dolara za dron i dodatnih 90 dolara za punjač baterije. No, isto tako, može li se staviti cijena na savršeni selfie?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.