Izraelski Waze je vrlo popularno rješenje za navigaciju i danas, tri godine nakon što ga je kupio Google (i utopio neke od njegovih mogućnosti u svoj Google Maps). Od konkurencije se razlikuje po tome što se oslanja na zajednicu svojih korisnika, koji redovito dojavljuju stanje na cestama, ali i po tome što voli dati ljudski glas svojoj aplikaciji. U američkoj verziji tako možete birati hoće li vas kroz promet glasom voditi Morgan Freeman, Shaquille O’ Neal i Mr. T (između ostalih) a u hrvatskoj verziji može vas voditi Matija Lovrec, naš kolega (auto)novinar i spiker.

Međutim, ako vam iz nekog razloga njegov glas ne odgovara, sada imate i novu mogućnost na raspolaganju: da sami snimite svoj vlastiti glas – ili, još bolje, glas voljene osobe!

Nova je mogućnost dostupna u verziji 4.23 koja je izašla ovog vikenda, a možete ju preuzeti ovdje za Android (na kojem smo ju isprobali) a ovdje za iOS.

Nakon instalacije nove verzije, kliknite na povećalo (u donjem lijevom kutu) pa na ikonu zupčanika (u gornjem lijevom kutu), zatim odaberite Napredne postavke (Advanced Settings ako ste ostavili Waze na engleskom) pa Zvuk i glas (Sound & Voice) i kliknite na treću stavku odozgo: Snimanje glasa.

Waze

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.