Prije polaska na put obično se grčevito pokušavamo sjetiti jesmo li što zaboravili spakirati i pritom se tješimo rečenicom „bitno da su tu dokumenti i novci, bez svega ostalog se može“. No nije baš praktično ni financijski zanemarivo kad na putovanju, primjerice, moramo kupovati cipele jer nam se smočio jedini par koji smo ponijeli.

PackPoint

Asistent za pakiranje

Popisi za pakiranje odavno su postali digitalni, a jedan od najboljih svakako je mobilna aplikacija PackPoint, punim imenom PackPoint travel packing list. Jednostavna je u najboljem smislu te riječi, ugodnog dizajna i intuitivnog sučelja.

Na ulasku će vas pitati kojeg ste spola, što će vas možda malo iznenaditi jer na takvo pitanje nismo baš navikli u aplikacijama. No, kad trenutak promislite, savršeno je logično obzirom na namjenu ove aplikacije.

Zatim će vas pitati kamo idete, na koliko noći, koji je razlog vašeg putovanja, posao ili zabava, te koje aktivnosti planirate. Na temelju vremenske prognoze za taj grad u tom periodu i aktivnosti koje ste predvidjeli aplikacija će vam predložiti listu s potrebnim stvarima.

Primjerice, ako ste od aktivnosti izabrali svečanu večeru, napomenut će vam da uzmete svečanu haljinu, cipele i nakit. Naravno, možemo i sami dodavati stvari kojih se aplikacija nije sjetila te mijenjati količinu predloženih stvari, recimo staviti na popis tri bluze umjesto dvije.

Veoma je praktično što postoje dvije predefinirane liste koje automatski možemo uključiti u svoju: Osnove (Essentials) i kupaonske potrepštine (Toiletries), koje sadrže zaista neophodne stvari kao što su punjač za mobitel, četkica za zube i pidžama.

Nakon što ste pritiskanjem željenih stavki kreirali svoju listu za pakiranje, iz aplikacije je možete izvesti kako god poželite, od SMS poruke i chata do cloud servisa te Google Translatea. Dostupna će biti i na webu, na linku koji će u svim tim porukama biti naveden.

Postoji i premium inačica PackPointa, koja se plaća, a nudi prilagodbu predložaka i aktivnosti te integraciju sa servisima TripIt i Evernote. I besplatna i platna dostupne su za Android i iOS.

Zaključno gledano, iako ideja iza ove aplikacije nije nova i revolucionarna ali izvedba je odlična, što je PackPoint učinilo vrlo popularnim i vrijednim naše pozornosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.