Microsoft Hrvatska u suradnji s Fondacijom Mozaik, službenim predstavnikom globalne udruge TechSoup, jučer je održao edukativni seminar Technology for Good na kojem je više od 70 predstavnika nevladinih organizacija dobilo informacije kako ostvariti donaciju licenciranih Microsoft softvera te kako koristiti tehnologiju za povećanje efikasnosti i stvaranje pozitivnog društvenog utjecaja. Fokus je bio na donacijama usluga u oblaku, posebice cloud tehnologiji Azure te na paketu Office 365 s najnovijim alatima za moderno uredsko poslovanje.

Na početku događanja direktorica Microsofta Hrvatska Lejla Zukić-Krivdić je podsjetila kako „na globalnoj razini Microsoft svakodnevno donira softver u vrijednosti od 2,6 milijuna dolara, a u svijetu surađuje s milijun nevladinih organizacija od čega njih 76.000 koristi neki od Microsoftovih besplatnih softvera. U našoj regiji je samo u prošloj godini doniran softver u vrijednosti od više od pola milijuna dolara. U Hrvatskoj je čak 650 nevladinih organizacija koristilo neku vrstu softvera, od čega imamo 50 novih organizacija u posljednjih godinu dana, što govori i o svjesnosti nevladinih organizacija koliko im tehnologija može pomoći u njihovim aktivnostima.“

U sklopu događanja, udruga Centar za nestalu i zlostavljanu djecu predstavila je projekte posvećene sigurnijem internetu u sklopu kojih su koristili Microsoft proizvode – Office 365 i Skype for Business.

Prije samog događanja, 45 predstavnika udruga nazočilo je webinaru ‘Pohrana datoteka u oblak i dijeljenje dokumenata’ koji je održala tvrtka Citus, Microsoftov partner, koja je na samom događanju prezentirala i mogućnosti poboljšanja suradnje u timu u Officeu 365. Demonstrirano je kako korisnici mogu ubrzati rad u timu i surađivati na dokumentu u stvarnom vremenu s drugim članovima tima te zašto se više ne moraju brinuti o tome tko je napravio zadnju verziju dokumenta i kako ju je nazvao.  Kao follow up događanja, predstavnici udruga moći će nazočiti još jednom webinaru naziva ‘Organizacija vremena i praćenje izvršavanja zadataka kroz Planner’ koji će se održati 18. svibnja (prijave je moguće ostvariti ovdje).

Tech4Good

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.