Na sreću svih korisnika Appleovih uređaja, svi iPhonei s instaliranim operacijskim sustavom iOS 8 pa nadalje imaju opciju enkripcije čitavog uređaja. Ovo u principu znači da na raspolaganju imate opciju zaštite svih podataka na telefonu, uključujući kontakte, poruke, ispis poziva i e-mailova. I prije nego što pitate – da, ovo vas učinkovito štiti od lopova, hakera i što je najvažnije – vladinih agenata.

Sve što trebate napraviti je upaliti opciju i postaviti zaporku (lozinku) na vaš telefon. Evo kako to učiniti:

  1. Otiđite u Postavke iliti Settings
  2. Uđite u Touch ID and Password
  3. Izaberite Turn passcode on
  4. Izaberite zaporku. Na raspolaganju vam je ona od četiri znaka, no to ne znači da morate stati na tome – postoji opcija za više brojeva do koje dolazite pod izbornikom Passcode Options.

Na dnu izbornika možete pronaći potvrdu da ste aktivirali zaporku. Ovo znači da će vašem telefonu moći pristupiti samo osoba koja zna zaporku. Također, ako se neki nevaljalac zaigra, postoji opcija pomoću koje nakon deset pokušaja telefon automatski briše sve podatke. Ovo se postiže tapom na izbornik Erase Data. I da, ovo je potpuno opcionalno. Uostalom, nitko ne želi gledati kako mu razigrani dvogodišnji ili trogodišnji potomak uništi sve podatke na telefonu nakon što ga se domogne u igri…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.