Travelmate je, laički rečeno, kovčeg koji vas prepoznaje i koji vas prati dok šećete. On koristi integriranu umjetnu inteligenciju pomoću koje izbjegava gužvu i prati vas po zračnoj luci. Riječ je, naglašavamo, o posve autonomnoj prtljazi, što znači da ga ne trebate vući u ruci. Jedino što vam treba je, pogodili ste, aplikacija za smartfon.

Što onda sprečava kradljivce da vam jednostavno ukradu prtljagu? Uostalom, svi znamo koliku dozu sigurnosti nosi činjenica da prtljagu držimo u rukama. Travelmate, naravno, ima rješenje u vidu GPS signala putem kojeg u svakom trenu možete vidjeti gdje se nalazi. I da, otključava se vašim otiskom prsta. Tim rečeno, sve što lopuža treba napraviti je oteti vam prtljagu i odsjeći prst, te sve napraviti bez da vi to primijetite.

TravelMate

Ovaj smart kovčeg na svijet je stigao zahvaljujući uspješnoj Indiegogo kampanji, a trenutačno ga možete ubosti za 399, 495 ili 595 dolara (zavisno o veličini). Travelmate ima dovoljno struje za četiri sata rada, može ‘čekati’ do sto sati, a moguće ga je puniti putem USB-a. Pametna prtljaga prati vas maksimalnom brzinom do 10,8 km/h, što je više nego dovoljno osim, naravno, ako trčite kao luđak.

Travelmate vam može puniti gadgete, nositi torbicu i čak snimati sve oko sebe putem GoPro kamere koju montirate na za to predviđeni nosač. Njegovi tvorci, naravno, ne žele stati samo na pokretnoj prtljazi. Oni već spremaju glasovnog asistenta koji će vam pomoći da vi i vaša pametna prtljaga pronađete obližnji restoran.

Sve što ćete trebati napraviti je porazgovarati sa svojom prtljagom u javnosti…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.