Današnji smartfoni obrađuje podatke brže od jučerašnjih računala. No, dakako da imaju svojih limita. Da bi doskočili fizičkim ograničenjima smartfona neki od proizvođača prateće opreme, ili pak, sami proizvođači mobitela, povremeno nastoje pojačati mogućnosti uređaja pomagalima. Ponekad su to dodatni objektivi koji se pričvrste na kameru mobitela ili u slučaju LG-a modularni dizajn kao što je bio na modelu LG G5. Ili, pak, nešto jednostavno, a iznimno popularno kao što je selfie-štap.

Sada jedna crowdsourcing kampanja želi kreirati dodatak koji će mobitel pretvoriti u – mikroskop. I to dovoljno kvalitetan da se takav mobitel može koristiti i u znanstvene, a ne samo amaterske svrhe. iMicroscope R pruža baš ono što se može i pretpostaviti – omogućuje da malene objekte vidite uvećano i detaljno.

Uređaj izgleda poput malenog kućišta za SD karticu, a u njemu je mala leća koja se lako pričvrsti na poleđinu mobitela. Upotpunjava ga prateća aplikacija koja se može koristiti i za edukativno i za profesionalno istraživanje.

Sačinjen je od aluminija i opremljen minijaturnom aparaturom za prianjanje koja se lako instalira te odvaja bez oštećenja smartfona. Radi s bilo kojim iPhoneom ili Androidom.[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/1jyExTEa-Rg” align=”center”]

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Kroz aplikaciju se može gledati minijaturni metar i jednostavno vidjeti većinu mikro objekata. Većina jednog piksela je procijenjena na 0,08 milimetra. iMicroscope R je tanak (4,5 mm debljine) pa zadebljanje na stražnjoj strani kućišta i nije toliko strašno da bi vam smetalo, a može se i ukloniti kada to želite.

Kampanja na Kickstarteru kineskog startupa je tek počela, a već je prikupljeno i više nego dvostruko više od početnog cilja 5.000 kanadskih dolara. Prve isporuke očekuju se već u kolovozu, a cijene u Kickstarter kampanji kreću od 59 kanadskih dolara na više.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.