Nježno stišćete ruku osobe koju volite. Beba instinktivno stišće prst majke. Dijete stišće plišanog medvjedića kako bi se osjećalo sigurnije tijekom noći. Ništa ne odaje osjećaj blizine i povezanosti kao osjet dodira ili toplina zagrljaja. Ni s jednim uređajem nismo toliko povezani kao sa svojim pametnim telefonom.

Nemamo običaj prepisivanja priopćenja za tisak, ali cijeli prethodni pasus smo maznuli iz HTC-ovog priopćenja. Tehnologije HTC Edge Sense omogućuje da stiskanjem ruba telefona (na određeni način) „okinete“ fotografiju, odgovorite na poruku, pokrenete Facebook ili omiljene aplikacije…

HTC U11 je i na izgled poseban. Korištenjem tehnologije komplicirana naziva Optical Spectrum Hybrid Deposition i nizanjem slojeva dragocjenih minerala s visokim indeksom loma svjetlosti napravljeno je zaobljeno tanko 3D stakleno kućište koje reflektira svjetlo sa svakim pokretom.

HTC U11

HTC se hvali i tankim dizajnom, 5,5″ ekranom koji je jasno vidljiv i na suncu, uz oštru sliku i na zaobljenim rubovima te vodootpornošću. Posebna pozornost je posvećena zvuku: USonic tehnologija prilagođava zvuk posebnostima vašeg (sl)uha, a tehnologija Active Noise Cancellation aktivno suzbija šum iz okoline dok nosite slušalice. Poboljšani su i zvučnici HTC BoomSound Hi-Fi Edition: „BoomSound trebate čuti da biste povjerovali u njegovu snagu“, tvrdi se u priopćenju. Tu su i čak četiri mikrofona koji snimaju zvuk iz različitih smjerova, a još jedna tehnologija – Acoustic Focus – brine se da primjerice pri snimanju videa možete „zumirati“ zvuk na ono što snimate i isključite okolnu buku. Da bi sva ta poboljšanja bila moguća, U11 nema klasični (3,5-milimetarski) priključak za slušalice ali se isporučuje s adapterom kojim se mogu priključiti obične slušalice na USB-C utor.

Kad smo već kod kamere: HTC se pohvalio da je kamera U11 na nezavisnom testiranju DxOMark dobila najbolju ocjenu za snimanje fotografija i videa ikad dodijeljenu nekom smartfonu. Kamera ima elektroničku i optičku stabilizaciju slike, poboljšani i ubrzani HDR te tehnologiju automatskog fokusa punog senzora kakvu koriste DSLR fotoaparati.

HTC U11 dolazi s čak tri pametna digitalna asistenta – HTC Sense Companion, Google Assistant i Amazon Alexa – no od njih ćemo imati slabe vajde u Hrvatskoj, jer razumiju samo engleski.

HTC-ovi novi prvak je prvi uređaj koji se isporučuje s čipsetom Qualcomm Snapdragon 835 Mobile, koji je nedvojbeno najsnažniji, a hvali se i manjom potrošnjom baterije. U skladu s tim je i podrška za brži pristup memoriji (UFS 2.1) te najbržu moguću mobilnu vezu: gigabitni LTE.

U11 će se isporučivati u pet boja. U prodaju dolazi slijedećeg mjeseca; cijena nije objavljena.

HTC U11
sve boje HTC-a U11

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.