„Odabir pametnog telefona može biti teška odluka. Koliko košta? Koliko traje baterija? Dolazi li u različitim bojama? Odluka postaje još teža kada želite cjenovno pristupačan uređaj s ključnim značajkama za kojima žudite.“

Cijeli prethodni pasus preuzet je iz blog posta kojim se službeno najavljuje Moto C i C Plus, nove modele proizvođača koji se zvao Motorola, a sada je u vlasništvu Lenova koji se ne može odlučiti bi li ga zvao Motorola ili Moto. Tekst se nastavlja u istom tonu: „dobit ćete sve čemu težite“, međutim u nastavku se ne razjašnjava čemu to težite. Tako ne znamo koliko je velik ekran, koju razlučivost nudi, razlikuje li se onaj na Plus modelu od onog na običnom C – a kamoli da znamo detalje poput procesora.

Naravno, u današnje doba teško je bilo što sakriti – dan prije službene objave ionako su u medije dospjele „iscurjele“ informacije o svim modelima koje Moto(rola) priprema ove godine, a među njima je i C (Plus). Inače nemamo običaj objavljivati neslužbene informacije, ali sada nam nema druge: po njima, oba modela imaju ekrane veličine 5″, koji se razlikuju po razlučivosti (480p odnosno 720p na Plusu).

Moto C Plus

Ono što jest službeno objavljeno su opći podaci o kameri, bateriji i memoriji. Tako znamo da Moto C ima prednju kameru od 2 megapiksela sa selfie bljeskalicom (što god to značilo) i stražnju od 5 MP (8 na Plusu) s LED bljeskalicom. Baterija ima snagu od 2350 mAh, odnosno čak 4000 mAh na Plusu, za koju se kaže da će izdržati 30 sati s jednim punjenjem. Svi modeli imaju po 1 GB RAM-a te 8 GB ugrađene memorije (na „običnom“ C-u) odnosno 16 GB (na Plusu). Za ovaj potonji zna se da će podržavati dva SIM-a.

A sada se opet vraćamo na teren neizvjesnosti: znamo da će se Moto C (Plus) nuditi u četiri boje ali u objavi jasno piše da se neće moći kupiti sve boje u svim zemljama. Isto tako, znamo da će se mobiteli moći kupiti u „raznim zemljama Europe ovog proljeća“ ali ne znamo je li i naša zemlja jedna od tih raznih, a proljeće je već (odavno) počelo…

Da ne bi ispalo da ne znamo baš ništa, proizvođač ipak navodi cijene u eurima – nadajmo se da će vrijediti i kod nas te da uključuju PDV. Dakle, Moto C će koštati od 89 € odnosno 99 € za verziju koja podržava 4G. Moto C Plus će koštati od 119 eura.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.