U viziju letećih automobila uključila se i Toyota. Ova japanska kompanija podupire startup Cartivator koji namjerava dizajnirati SkyDrive – leteće vozilo koje podsjeća na dron, a koje bi moglo letjeti na visini od 10 metara brzinom i do 100 km/h. Poticaj im je stvoriti uporabljivu letjelicu do Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine. Tokio planira cijeli niz tehnoloških inovacija za Olimpijske igre, a leteći automobil bi se odlično uklopio u moćnu prezentaciju uz robote koji će davati upute turistima na više jezika, univerzalne prevoditelje, moderan javni prijevoz i umjetni vatromet meteora…

SkyDrive bi trebao biti dug 2,9 metara i moći će poletjeti s bilo koje javne ceste, a planiraju se i vrlo jednostavne i intuitivne upravljačke kontrole. U Japanu prikupljaju sredstva na crowdfunding kampanji, ali jedan od najvećih investitora je upravo Toyota koja je uložila oko 350.000 američkih dolara i ponudila pomoć svojih inženjera.

To je još jedan u nizu projekata koji žele ostvariti san letećeg automobila. Planove za takva vozila imaju i Uber, Googleovac Larry Paige, kineska tvrtka Ehang i drugi. U Dubaiju planiraju već ove godine uvesti taksi vožnje dron letjelicama.

Toyota je najavila da ima velike planove za razvoj ove tehnologije, konkretno najavili su ulaganje od više od 9 milijardi dolara u nove tehnologije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.