Gotovo dvije trećine Hrvata redovito gleda TV i video na laptopima, smartfonima, tabletima i laptopima, a više od trećine TV program gleda izvan svojih domova. Čak 90 posto nas kopka po internetu uz upaljen televizor, pokazalo je istraživanje koje je proveo Hendal (na malom uzorku od 1000 Hrvata) a koje je predstavljeno kao uvod na današnjem predstavljanju obnovljenih usluga MAXtv-a.

Svi korisnici MAXtv-a – postojeći i budući – dobit će novi prijemnik (ne pitajte nas kada, ni nam nisu rekli) koji nudi nove mogućnosti. Kvaliteta slike je podignuta na HD Ready (1280*720), a video i audio idu isključivo preko priloženog HDMI kabela. Nov je i daljinski upravljač.

Uz novi prijemnik (na donjoj slici), novost je i znatno povećan broj kanala koje podržava Snimalica; sada čak i HBO programe možete snimati kako bi ih pogledali kada vam odgovara.

maxtv stb

Glavna novost je ipak – sučelje. Potpuno novo sučelje na prvi pogled izgleda pristupačnije i uporabljivije nego staro, a nudi iste funkcije u „punoj“ izvedbi – preko daljinskog kojeg ćete koristiti kod kuće, pred televizorom – i u mobilnoj verziji, MAXtv To Go, preko kojeg su dostupni svi kanali koje možete gledati na TV-u, te Snimalica i Videoteka.

maxtv

K tome, smartfon (ili tablet) možete koristiti kao daljinski upravljač za MAXtv prijemnik.

Jedan korisnik može istodobno koristiti tri uređaja: televizor (na kojeg je spojen MAXtv prijemnik), smartfon ili tablet na kojeg je instalirana aplikacija (preko koje možete gledati drugačiji program nego na TV-u) dok treći mobilni uređaj može jedino prikazivati isti program kao glavni MAXtv prijemnik.

Još jedna novost je personalizirani sustav preporuka: umjetna inteligencija pobrinut će se da vas upozna i s vremenom će vam početi nuditi sadržaje – primjerice, u Videoteci – koje odgovaraju vašem ukusu, na osnovu onoga što ste ranije birali.

6 Komentari

  1. Nedavno smo sponili novi hd prijamnik od ht i sve je super, samo sad imam problem spojiti kucno kino preko njega. Jel mozete pomoci, hvala!!

    • Inače rado pomažemo ali ovako na daljinu to nažalost nije moguće. Međutim, sigurno ne možete spojiti kućno kino na HT-ov prijemnik (MAXtv?). Pokušajte i jedno i drugo spojiti na televizor preko HDMI kabla.

  2. sve je to divno i krasno ali ja sam silne novce uložio u četiri kvalitetna zvučnika i subufer koji sam mogao spojiti na stari prijemnik jer ima audio izlaze -ulaze a ovaj novi nema baš ništa ,nemožeš ni kućno kino spojiti ni dvd player ,šta meni vrijedi sve to što pišete divno krasno nek mi nitko ne kaže da mu je ljepši užitak slušati mtv preko zvučnika tv ili preko kvalitetnih zvučnika ,tako da sam jako razočaran i sigurno ću preći operateru koji ima prijemnike s audio izlazima ,postoji mogućnost za spojit sve što imam ali duljina bananice koja je isporučena s max prijemnikom nije po eu standardima nego s ruskog tržišta dulja je skoro 1mm od standardne koja se koristi u eu tako i ta što bi kupio je prekratka a to su mi rekli stručnjaci dip.ing elektrotehnike tako da vi možete pričati šta hoćete ,ali za mene je ovo katastrofa

  3. Sve manje programa samo ukidaju, slika mutna pa traze doplatu za fhd, malo malo iskače reklama neka ili traže pare u svakom slučaju ZA IZBJEGAVANJE.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.