Za pretraživanje pojmova putem Googlea znaju svi. Pretraživanje slika pomoću slika koje već imate zanimljiva je sfera koju, začudo, mnogi ne koriste. Sljedeći put kada se nađete na koktel-partiju sa hrpom hip prijatelja, ne sramotite se kada svi krenu pričati o reverse image searchu, već bacite pogled na naše tri jednostavne metode i pokažite svima da ste maher s Googleom.

Sva tri načina su relativno jednostavna ako koristite Mac ili PC. Evo kako sve možete postići korištenjem mobilnih uređaja s iOS-om i Androidom. I prije nego što pitate, ne – ne radi se o složenim metodama. Sve zavisi zapravo o vašim osobnim preferencijama.

Kako pomoću Googlea tražiti slike na Androidu i iOS-u?

Najjednostavnija metoda kojom možete pokrenuti Googleovu pretragu slika jest pomoću web preglednika. Velika većina preglednika, poput Safarija i Google Chromea, pretragu pokreću putem novog taba ili na startnoj stranici.

Ako koristite Google kao glavni alat za pretraživanje, najjednostavnije je odsurfati na images.google.com i pretragu početi od tamo. Alternativno, možete upisati pojam koji tražite i s vrha liste rezultata odabrati opciju ‘slike’ (‘images’ ako vam je Chrome na engleskom)

Nakon što pronađete željenu sliku, izaberite ju i tapnite na tri uspravno poredane točkice kako biste otvorili veću verziju slike. Nakon toga držite prst na slici sve dok vam smartfon ne ponudi opciju da ju spremite.

Kako napraviti obrnutu pretragu slika na Androidu i iOS-u?

Kada odlučite obrnuto pretraživati slike ‘s nogu’, a ne želite koristiti za to specijalizirane aplikacije, na raspolaganju su vam dvije opcije. Možete koristiti web preglednik Google Chrome ili web stranicu ctrlq.org.

Kako tražiti sliku uz Google Chrome?

  1. Otvorite Chrome
  2. Kada surfajući naiđete na sliku i želite da Google pronađe ostale slične njoj, tapnite ju i zadržite prst na njoj nekoliko sekundi
  3. Izbornik koji će se pojaviti imat će opciju ‘Search Google for this image’ odnosno Potraži sliku na usluzi Google’.

Kako tražiti uz ctrlq.org?

  1. Odite na web adresu ctrlq.org/google/images.
  2. Odaberite Upload Picture i izaberite koju sliku želite tražiti – bilo pomoću kamere ili kolekcije slika
  3. Nakon što sliku uploadate na stranicu, odaberite ‘Show matches’ i Google će pokazati svaku web stranicu koja na sebi ima sliku koju tražite. OK… sličnu sliku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.