Microsoft je jučer u Šangaju predstavio petu generaciju konvertibilnog laptopa Surface Pro – koji se tako i zove, bez brojke.

Izvana je novi model isti kao stari – morat ćete se dobro zagledati da bi uočili kako su rubovi zaobljeniji a kamera pomaknuta – no iznutra ima novosti. Intelovi procesori generacije Kaby Lake (20 posto brži), snažnije baterije i novi Creators Update doveli su do toga da baterija (na nekim modelima) može izdržati upola dulje: 13,5 umjesto 9 sati non-stop reprodukcije videa.

Od hardverskih poboljšanja, tu je i poboljšani Bluetooth te ubrzan prijenos podataka sa SSD-a preko novog NVMe sučelja. Surface Pro se sada može zakositi sve do 165°, kako bi lakše radio sa Surface Dialom. Naknadno će biti predstavljen model s ugrađenim 4G modemom.

Više noviteta donosi novi model olovke Surface Pen (opcionalni dodatak, ne isporučuje se sa Surface Pro ni u jednoj njegovoj verziji). Ona sada prepoznaje 4096 razina pritiska (stari model je prepoznavao „samo“ 1024), kao i kada ga držite ukošenog. Novi je Pen dulji, deblji i glađi, a brže prenosi podatke do računala i podržava više nijansi boja.

surface pro

Isporuke Surface Pro kreću 15. lipnja u SAD-u i još 25 zemalja među kojima, po običaju, nije i Hrvatska. Cijene se kreću od 799,99 dolara za model sa Core m3 procesorom pa sve do 2.699 dolara za najjači model s i7 procesorom, 16 GB RAM-a, SSD-om od 1 TB i naprednim grafičkim čipom Intel Iris Plus Graphics 640.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.