Prošle jeseni kineski DJI predstavio je Karmu, sklopivi dron koji je bio znatno manji, jeftiniji i jednostavniji za uporabu od svih dotadašnjih modela vodećeg svjetskog proizvođača dronova. Osam mjeseci kasnije, DJI predstavlja Spark, puno manji, znatno jeftiniji i daaaaleko jednostavniji za uporabu… Doduše, ne sklapa se kao Karma, ali i ne treba – toliko je malen da stane na dlan.

Sparkom se može upravljati preko decidiranog upravljača (prodaje se posebno) ili preko aplikacije na mobitelu, ali ni jedno ni drugo nije neophodno. Čim ga pustite iz ruke, dron automatski ulazi u Gesture način rada u kojem će slijediti naredbe vaših gesti – sve dok mu ne pokažete gestu koja znači da se treba vratiti i sletjeti na vaš dlan. Naravno, primat će naredbe samo od vas – svog gazde – kojeg će prepoznati zahvaljujući ugrađenoj tehnologiji prepoznavanja lica.

DJI Mammoth

Glavni (ako ne i jedini) smisao ovog uređaja je – snimanje selfieja. Kamera snima Full HD video i 12-megapikselne fotografije. Ako ga ipak odlučite iskoristiti da snimite nešto drugo osim sebe, Spark će se snaći jer ima nekoliko modova snimanja, među kojima je panorama, blur pozadine…

Puni se preko USB-a.

DJI Spark se nudi u pet boja, po cijeni od 599 eura (uključuje porez i poštarinu do Hrvatske) preko DJI trgovine, ili još jeftinije kod domaćeg zastupnika. Isporuke kreću od 15. lipnja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.