Pinterest je društvena mreža koju rado koristimo i mi u digitalno.hr – za istraživanje tehnoloških trendova, upoznavanje s gadgetima, ili naprosto za gledanje zgodnih fotografija. Većina publike (koja je dominantno ženska) ipak ga češće koristi za – hranu. Na Pinterestu možete naći 15 milijardi fotografija hrane! Mnogi ga koriste da bi dobili inspiraciju za kuhanje (ili naručivanje hrane izvana, ili odabir restorana) i stoga im je Pinterest odlučio olakšati posao.

Za početak, uvedeni su filtri koji olakšavaju odabir jela: primjerice, možete odabrati namirnice koje tog trenutka imate u hladnjaku, i odrediti koliko imate vremena (ili ste ga voljni potrošiti) za pripremu obroka; na temelju toga će vam Pinterest predložiti odgovarajući recept.

Međutim, ima još bolja vijest: dovoljno je snimiti mobitelom jelo koje vam dobro izgleda, i Pinterest će vam naći recept za njega. To je nova funkcionalnost Lensa, tehnologije uvedene u veljači koja omogućuje da kamerom mobitela prepoznajete stvari oko sebe i tražite ih na Pinterestu.

The Verge je nazvao ovu mogućnost ‘Shazam za hranu’ i usporedio ju sa zapletom epizode popularne serije Silicijska dolina čiji junaci također izmisle aplikaciju koja prepoznaje hranu: SeeFood…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.