Kako se razlikovati u moru mobitela? Kina ima više od stotinu proizvođača smartfona; istini za volju, većina ih nije originalna, samo kopira trendove „iz vanjskog svijeta“, ali petnaestak vodećih itekako se trude ponuditi nešto što drugi nemaju.

Gionee je tako jučer predstavio S10, svoj novi udarni model koji se na domaćem tržištu nudi za 2.599 juana (otprilike isto toliko kuna) – što je za kineske prilike vrlo visoka svota. Nismo sigurni što točno piše na njegovoj službenoj web stranici, ali uvodnu fotografiju krasi lokalni celebrity i njegov potpis ispod fotografije s naočalama sa četiri stakla.

Gionee S10

Nekako smo se navikli da Huawei, LG i još neki uguravaju dvije kamere straga kako bi njihovom kombinacijom dobili uvjerljivije snimke (dubina vidnog polja…) pa nije čudno da je Gionee odlučio udvostručiti priču. Straga se nalaze kamere od 16 i 8 megapiksela, koje se diče otvorom blende od f/1.8, što jamči da će se snaći i pri slabijem osvjetljenju. Sprijeda je dvojac od 8 i čak 20 megapiksela!

S je Gioneejeva serija namijenjena mladima, stoga S10 osobitu pozornost posvećuje selfiejima. Zahvaljujući dvostrukoj optici, prednja kamera bez problema stvara pomodni bokeh efekt gdje se pozadina zamućuje, kako bi vi u prednjem planu izgledali oštrije.

Naravno, ni ostatak tehničkih karakteristika nije za baciti – naprotiv. RAM-a ima 6 GB, Full HD ekran od 5,5″ je lagano zakrivljen (2.5D) a baterija od čak 3450 mAh jamči 12 sati videa, 40 sati razgovora ili 99 sati svirke. Nudi se u četiri boje, a taj Android 7 telefon dolazi s paketom sigurnosnog softvera koji štiti od neželjenih poziva, SMS spama i phishing web stranica. Po zadnjoj modi sa Zapada, tu je i umjetna inteligencija, u obliku asistenta, koji – između ostalog – automatski ističe telefonske brojeve, lokacije i radno vrijeme u web stranicama i porukama, kako bi odmah mogli iskoristiti te podatke, ako poželite…

Gionee S10

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.