Forum je uz pozdravni govor pod nazivom Inovacija – snaga promjene otvorila Sonja Popović, direktorica SAP-a za Hrvatsku, koja je istaknula važnost inovacije kao pokretačke snage koja vodi tvrtke u digitalnom gospodarstvu: „Prošlo je i doba uniformiranog softvera. Danas je potrebno stalno inovirati, a te inovacije moraju se odmah realizirati u stvarnom svijetu. Današnji softver je jedinstven, inteligentan, brz i oblikovan tako da ostvaruje najbolji mogući doživljaj kod korisnika.“

Stefan Hoechbauer, predsjednik regije MEE tvrtke SAP SE započeo je seriju predavanja izlaganjem o trendovima i uspješnim primjerima kompanija koje su se digitalno transformirale, a jednaku pažnju sudionika privuklo je i predavanje Garya Whitehilla, futurista 21. stoljeća koji vjeruje kako nestabilna vremena stvaraju nevjerojatne prilike, a na SAP Forumu pričao je o liderstvu u 21. stoljeću koje zahtjeva nove načine razmišljanja, djelovanja i življenja.

Sudionici SAP Foruma 2017 imali su priliku poslušati dvije zanimljive diskusije, pa se tako na okruglom stolu pod nazivom Digital business (u kojem su sudjelovali Mladen Pejković iz Atlantic grupe, Mladen Fogec iz tvrtke Siemens, Dejan Donev iz Erste banke; Hrvoje Balen iz Algebre te Rumyana Trencheva, direktorica regije SEE tvrtke SAP) raspravljalo o utjecaju digitalne ekonomije te da li će donijeti pozitivne ili negativne promjene. Na diskusiji pod nazivom Sonjin kutak: Male tajne velikih uspjeha moglo se čuti o važnosti novih poslovnih aplikacija, kako se mijenja ponašanje potrošača kao i o promjeni načina na koje tvrtke komuniciraju prema tržištu.

U sklopu SAP Foruma 2017 održana je i 16. jubilarna dodjela nagrada SAP ICT Journalist Prize Božo Težak. Tako je nagradu za najbolji novinarski uradak primio Dragan Petric, u čije ruke je otišla i nagrada za najbolji urednički uradak. Gospođa Đurđica Težak predala je vrijednu nagradu Hrvatskog novinarskog društva za ICT novinara godine novinarki Jasmini Kolić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.