Tvrtka HP Inc. potpuno mijenja pravila igre predstavljanjem novog vrhunskog i sveobuhvatnog portfelja gaming proizvoda OMEN by HP. Nova redizajnirana linija proizvoda cilja na profesionalne igrače, kao što su oni koji se natječu na e-sports turnirima, a zamišljena je da im pruži prednost i ulije samopouzdanje potrebno za natjecanje na najvišoj svjetskoj razini.

Među novitetima je kompaktno stolno računalo OMEN X by HP, predstavljen prošle godine kao koncept, koji će sada izaći na tržište. To se jedinstveno računalo može nositi na leđima u obliku ruksaka, dok se probijate kroz bespuća virtualne realnosti. Računalo se isporučuje s GeForce GTX 1080 s tvornički „nabrijanim“ radnim taktom i otključanim i7 procesorima, te s dockom u kojem ga možete koristiti kao normalno stolno računalo, a tu su i razni „trikovi“ kao što je rezerviranje žičane Ethernet veze za promet u igri dok se ažuriranja i slične „ozbiljne“ stvari odrađuju preko Wi-Fi veze.

Uz OMEN X by HP se isporučuju čak četiri baterije i stanica za punjenje, što znači da možete puniti dvije baterije dok istovremeno koristite drugi par baterija. Baterije su praktično postavljene na naramenice ruksaka pa nema potrebe za skidanjem ruksaka da bi se zamijenile, a podrazumijeva se da ne morate izlaziti iz igre i gasiti računalo da bi zamijenili baterije: sve se može izvesti „na živo“.

OMEN by HP

Slijedeći novitet je akcelerator OMEN by HP – to je zapravo grafička kartica koja se na prijenosno računalo spaja izvana (preko Thunderbolt 3 tehnologije), pretvarajući mobilnu poslovnu alatku u snažno gaming računalo. Akcelerator se nudi s grafikom AMD-a ili nVidije, te s vlastitim tvrdim diskom, SSD-om ili bez ikakvog diska, a ima i vlastito napajanje od 500 W koji omogućuje maratonsku gaming sesiju na laptopu na koji se priključuje, bez obzira na njegovu bateriju.

HP Omen

Novo stolno računalo OMEN by HP njegovi autori duhovito predstavljaju kao oklop potreban za borbu u gaming svijetu. Pokreće ga Core i5/7 ili Ryzen, s grafikom GeForce GTX 1080 Ti (SLI) s dva utora ili Radeon RX 580 (Crossfire) s dva utora.

Kako možete vidjeti na uvodnoj slici, kućište je originalno oblikovano – opet, za ultimativno gaming iskustvo: prijenos topline s otvorima uzduž rubova i dodatnim hlađenjem tekućinom omogućuje učinkovitije raspršivanje topline i dodatno povećavanje radnog takta. Učitavanje podataka sa SSD diska preko PCIe sabirnicom također je zamišljeno tako da omogući brzi odaziv, pokretanje, učitavanje igre i instalaciju, a dodatne mogućnosti nudi softver OMEN Command Center u kojem možete povećati radni takt procesora te Network Booster koji daje veći prioritet igrama u mrežnom prometu.

HP Omen laptop

Prijenosnici OMEN by HP 15 i OMEN by HP 17 potpuno su redizajnirani u skladu s najnovijim igraćim tehnologijama, a nude više mogućnosti proširivanja, dodatne priključke i veću kompatibilnosti s VR tehnologijom.

Za grafiku su zaduženi GeForce GTX 1060  s Max Q tehnologijom ili još jači GTX 1070 koji će se lako snaći i s razlučivošću od 1440p, uz više od 100 fps. Hlađenje je riješeno s više ventilatora/više uređaja za prijenos topline/više otvora za ispuštanje topline, čime se ne samo hladi nego i smanjuje opasnost od usporavanja tijekom igranja.

Za zvuk su zadužene tehnologija DTS Headphone:X koja pruža puni interaktivni surround zvuk na bilo kojim slušalicama te HP Audio Boost s diskretnim pojačalom koja povisuje kvalitetu zvuka pri visokim razinama glasnoće.

HP OMEN monitor

Predstavljena su i dva nova monitora. OMEN 25 optimiziran je za igranje u razlučivosti od 1080p s velikim brojem sličica u sekundi i višim frekvencijama osvježavanja s AMD-ovom tehnologijom FreeSync u kombinaciji s procesorom AMD Radeon 7. OMEN 27 je prilagođen za Nvidijine procesore, uz tehnologije kao što je G-Sync koja omogućuju izvedbu bez prekida, što je posebno prikladno za igrače na e-sports turnirima.

Monitori nude frekvenciju osvježavanja od 144 ili 165 Hz – više nego dvostruko veću od uobičajenih 60 Hz.

HP OMEN

Konačno, predstavljena je i OMEN by HP periferija. Mehaničke tipkovnica OMEN 1100 ima funkciju koja omogućuje kombinaciju više tipki odjednom (N-key rollover). Miš OMEN 600 nudi prilagodbu težine i veću izdržljivost s mehaničkim sklopkama dizajniranim za do 50 milijuna klikova. Slušalice s mikrofonom OMEN 800 obećavaju veću udobnost i jasnoću zvuka s debljim školjkama i boljim zvučnim performansama za jasne visoke, niske i srednje tonove, a tu je i posebno podešen profil zvuka za govor.

HP OMEN

Na koncu, ono što vas (i nas) najviše zanima: kada će se sve to moći kupiti i pošto? OMEN X s ruksakom stiže u Hrvatsku u kolovozu po cijeni od 25.599 kuna (bez brige, to je skupa s PDV-om). Već u srpnju stižu prijenosnici Omen 15 i 17, po cijenama od 6.999 odnosno 7.599 kuna naviše, te stolno računalo Omen koje će koštati od 7.199 kuna. Istodobno stižu i monitori, no cijena im nije poznata, kao niti Omen akceleratoru koji stiže u kolovozu.

U srpnju će biti dostupni i svi nabrojani dodaci: tipkovnica Omen 1100, miš Omen 600 i slušalice s mikrofonom Omen 800, kao i još dva dodatka: podlošci za miša Omen 100 i 300.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.