Tema događanja održanog u Orisu – Kući arhitekture bila je predstavljanja alata koji omogućuju dodatno približavanje korisnicima i razumijevanje svakodnevnih potrebama poslovanja. IBM-ovi alati, mahom temeljenih na Watson tehnologiji, usmjereni su na unaprjeđenje poslovanja ovladavanjem mogućnosti koje pruža marketing digitalnog doba.

Kako podvlače u IBM-u, korištenje novih tehnologija kao što su cloud, big data, napredna analitika, prenosivi uređaji, društveni mediji i Internet of Things (IoT) – iz temelja mijenja načine na koje organizacije komuniciraju s korisnicima, kao i načine na koje korisnici komuniciraju s organizacijama. Kako je zadovoljstvo korisnika jedan od najbitnijih zadaća marketinga, a današnji je korisnik zahvaljujući digitalnim mrežama povezan sa svima i svime, jasno je da se i uloga marketinga mijenja. Zapravo, istraživanje koje je prošle godine provela analitička kuća IDC anketirajući direktore marketinga u Jugoistočnoj Europi pokazalo je da je bolja komunikacije s korisnicima i rast njihova zadovoljstva prioritet za čak 95 posto ispitanika.

Taj je podatak u svom blog postu citirala Svetlana Stavreva, koja je otvorila događanje. Slijedila su dva predavanja kolega iz slovenskog IBM-a a Ivan Delić iz hrvatskog ureda IBM-a predstavio je korisničko iskustvo u digitalnoj transformaciji.

Svoja iskustva u primjeni sustava IBM Watson Campaign Automation (studija slučaja je dostupna ovdje, na engleskom jeziku) predstavio je Jaka Potrpin iz Studija Moderna (na uvodnoj slici). Ta tvrtka, prisutna u svim zemljama istočne Europe, sada generira 30 posto svog ukupnog prihoda upravo kampanjama koje je provela automatiziranim porukama elektroničke pošte (kod kojih je sadržaj svake poruke prilagođen potrebama svakog pojedinog primatelja) za koje je odgovoran navedeni IBM-ov sustav.

Događanje je zaključeno okruglim stolom na temu Kako biti primijećen u digitalno doba? na kojem su sudjelovali Ivana Galić Baksa s Nove TV, Josip Begić iz Bellabeata i Morana Fudurić sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

IBM je ovom prilikom najavio regionalni IBM Watson Summit za regiju jugoistočne Europe, koji će se održati u Opatiji 13. i 14. rujna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.